Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas

Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Hoofdgerecht
15 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Deze quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas is heerlijk. Ik koos voor een melange met verschillende soorten paddenstoelen. Maar je kan bijvoorbeeld ook alleen kastanjechampignons gebruiken. Al dan niet met zelfgemaakt quichedeeg.

De broccoli kookte ik kort voor. Ook de paddenstoelen bakte ik voor. Zo verliezen deze meteen een groot deel van het vocht. Voor de zekerheid bakte ik de bodem deze keer kort voor in de oven. Dit deed ik met bakbonen. Eventueel kan je hier ook rauwe bonen of zelfs rijst voor gebruiken. Leg in dat geval wel even een velletje bakpapier tussen de bonen en de bodem.

Hieronder vind je het lekkere recept voor deze quiche. En maak je liever een andere quiche dan deze quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas? Dan vind je hier nog meer makkelijke quicherecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 portie quichedeeg*
  • 1 broccoli
  • 200 gr. gemengde paddenstoelen**
  • paar takjes rozemarijn
  • 4 eieren
  • 125 gr. crème fraiche
  • 150 gr. oude kaas, geraspt
  • 50 gr. cashewnoten
  • peper en zout
  • boter om in te vetten
  • olijfolie

* In plaats van vers quichedeeg kan je ook vijf plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart gebruiken.
** Ik koos voor een mix met shiitakes, oesterzwammen, kastanjechampignons en bundelzwammen

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de roosjes van de broccoli en de harde steel in kleinere stukjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Kook de harde stukjes acht minuten. Voeg na drie minuten de roosjes toe en kook nog vijf minuten mee. Laat goed uitlekken in een vergiet.

In de tussentijd borstel je de paddenstoelen schoon. Snijd in stukjes. Ris de naaldjes van twee of drie takjes rozemarijn en hak fijn. Zet een hapjespan op het vuur en verwarm een scheutje olijfolie. Bak de paddenstoelen met peper, zout en de rozemarijn. Zet het vuur uit als ze glazig worden en beginnen te slinken. Laat de paddenstoelen in de pan liggen tot zo.

Bak de quichebodem voor

Vet in de tussentijd je quichevorm of springvorm (doorsnede ca. 28 cm) in met wat boter. Bedek de bodem en zijkanten van de quiche met het deeg. Gebruik je zelfgemaakt deeg dan rol je dit uit tot een dunne plak. Leg deels over de deegroller en til zo over de vorm. Druk de bodem en zijkanten aan en verwijder het overhangende deel.

Gebruik je bladerdeeg dan leg je een vel in het midden op de bodem. Rek de andere vellen een beetje uit en hang over de randen. Zorg dat de bodem overlapt wordt. Druk aan op de randjes. Verwijder ook hier het overhangende deel.

Prik met een vork gaatjes in de bodem en bedek de bodem met bakbonen. Schuif in de oven en bak ongeveer vijf minuten voor. Haal weer uit de oven en haal de bakbonen er voorzichtig uit.

Vul en bak de quiche

Doe de broccoli in de quichevorm. Hak de cashewnoten fijn met een koksmes en strooi over de broccoli. Schep er nu de gebakken paddenstoelen over en een derde van de geraspte kaas. Klop in een mengkom de eieren los met de crème fraiche, kruid met wat peper en zout. Giet voorzichtig over de quiche en laat het mengsel even zakken. Strooi er de rest van de kaas over.

Bak de quiche ongeveer 20 tot 25 minuten in je voorverwarmde oven. Tot de kaas is gesmolten en het eiermengsel mooi is gestold. Controleer even of de zijkanten mooi gaar zijn. Haal de quiche uit de oven en uit de vorm. Snijd in stukken en serveer. Overgebleven quiche kan je de volgende dag opwarmen in een droge koekenpan.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas
Quiche met broccoli, paddenstoelen, cashewnoten en oude kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 512 kcal.
  • Vetten 38 gr.
  • Waarvan verzadigd 20 gr.
  • Koolhydraten 13 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 1.6 gr.
  • Natrium 640 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens