Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Omdat het alweer even geleden was dat ik een nieuwe quiche had gemaakt werd dat wel weer eens tijd. Het werd deze heerlijke quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes. Heel erg makkelijk om te maken en ook nog eens zo op tafel. Deze makkelijke quiche is erg lekker en zacht van smaak.

Je hebt voor deze quiche niet veel nodig en bent dan ook zo klaar met de voorbereidingen. Je hoeft alleen de prei kort te bakken en de lenteuitjes te snijden. Het eiermengsel heb je echt zo gemaakt en daarna kan deze heerlijke quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes de oven in. Je hebt deze heerlijke quiche dan ook in iets meer dan een half uurtje op tafel staan. Omdat de inhoud van deze quiche niet al te groot is maakte ik hem in een quichevorm (Ø 23 cm) met losse bodem. Uit zo’n echte quichevorm ziet je quiche er erg mooi uit en door de losse bodem haal je hem makkelijk uit de vorm.

Bij een wat meer gevulde quiche gebruik ik trouwens meestal een springvorm omdat deze wat hoger is. Hierbij klik je de rand open waarna je deze van de quiche of hartige taart omhoog kan schuiven. Handig is het dan wel om met een spatel of dun mes even de zijkant los te snijden. En bij zowel een quichevorm als springvorm blijft goed invetten altijd belangrijk. Voor de lekkere quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes hieronder kan je beide vormen gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 3 preien
  • 6 lenteuitjes
  • 4 eieren
  • 200 gr. crème fraiche
  • ca. 125 gr. camembert
  • 100 gr. walnoten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een met boter ingevette quichevorm of springvorm klaar. Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat ontdooien. Let op, laat ze niet te lang uit de vriezer liggen omdat het deeg snel hard wordt.

Snijd de onderkant van de preien en snijd de prei vervolgens in ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ringetjes prei ongeveer vijf minuten aan. Kruid met flink wat peper en zout. Breek intussen de eieren boven een mengkom en voeg hier de crème fraiche aan toe. Kruid ook dit met ruim peper en zout en roer met een garde door elkaar tot een glad mengsel. Hak de walnoten grof met een koksmes.

Bedek de quichevorm met de plakjes deeg zodat de hele bodem en zijkant is bedekt. Prik met een vork gaatjes over de gehele bodem, dit zorgt ervoor dat het deeg in de oven niet omhoog komt. Druk het overhangende deeg van de randen en schep het preimengsel in de vorm. Spreid goed uit over de bodem en strooi er de gehakte walnoot overheen. Snijd de camembert in plakjes en verdeel de plakjes camembert over de vulling van de quiche. Giet het eiermengsel uit de mengkom over de quiche. Snijd tot slot de lenteui in ringetjes en strooi over de quiche. Draai er nog een beetje paper overheen.

Schuif de quichevorm in de voorverwarmde oven en laat de quiche in ongeveer 20 minuten gaar worden. De quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes is klaar als het eiermengsel goed is gestold en de rand lekker krokant is gebakken. Haal de quiche uit de quichevorm, snijd in stukken en serveer direct. Deze quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes is heerlijk in combinatie met een lekkere salade.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Quiche met prei, walnoot, camembert en lenteuitjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens