Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Laatst had ik weer eens zin in een quiche. Het werd deze quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie. Een heerlijke quiche met niet al teveel ingrediënten maar toch vol van smaak. Deze quiche is trouwens ook nog eens erg makkelijk te maken. Het proberen dus zeker eens waard.

Het is wel handig als je de spinazie ruim van tevoren bereidt. Deze bevat namelijk erg veel vocht waardoor de bodem van je quiche slap kan worden. Ik deed dit al in de middag en liet de spinazie een paar uur uitlekken in een vergiet. Zelfs daarna kwam er nog flink wat vocht uit toen ik de spinazie nog even uitkneep.

Lijkt deze lekkere spinaziequiche je ook wel wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En heb je liever een ander soort quiche dan vind je op mijn site nog veel meer makkelijke quiche recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 400 gr. bladspinazie
  • 100 gr. zalmsnippers
  • 100 gr. cashewnoten
  • 150 gr. volle yoghurt*
  • 5 eieren
  • 1 el. paneermeel
  • ca. 100 gr. brie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

* In plaats van volle yoghurt kan je ook crème fraiche of slagroom gebruiken.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Roerbak de spinazie ruim van tevoren zodat deze alle tijd krijgt om uit te lekker. Zet hiervoor een ruime hapjespan of wok op het vuur en verhit deze. Doe er een scheutje olijfolie in en roerbak de spinazie beetje bij beetje tot deze begint te slinken. Kruid met wat peper en zout en doe er indien nodig nog wat olijfolie bij. Doe de spinazie in een vergiet en laat heel goed uitlekken in de wasbak.

Bereid de quiche

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm of springvorm in met wat boter. Ontdooi de plakjes deeg en bedek hier de bodem en zijkanten mee. Laat de plakjes deeg over de rand van de vorm hangen tot je deze volledig hebt gevuld. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel over.

Pers het laatste beetje vocht uit de spinazie, gewoon met je handen of door een schotel in het vergiet te drukken. Verdeel de spinazie over de bodem en doe hier de zalmblokjes overheen. Hak de cashewnoten grof met een koksmes en verdeel over de spinazie en zalm. Gebruik je een quichevorm dan druk je het deeg nu van de rand af. Breek vijf eieren boven een mengkom en doe hier de yoghurt bij. Kruid met peper en zout en roer goed door elkaar tot je een glad mengsel hebt.

Giet het eiermengsel voorzichtig in de vorm. Snijd wat plakjes van de brie en verdeel deze over de quiche. Gebruik je een springvorm dan vouw je nu de overhangende plakjes deeg over de vulling. Schuif de vorm nu in de voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 20 tot 25 minuten. Zodra het eiermengsel mooi is gestold en de brie is gesmolten haal je de quiche eruit. Laat kort afkoelen en haal uit de vorm. Snijd de quiche in acht punten en serveer direct.

Nog wat over?

Houd je nog wat van de quiche over? Deze kan je de volgende dag gewoon koud eten. Ook kan je deze nog even opwarmen in de oven of in een droge koekenpan.

 

Handig bij deze quiche

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 640 kcal.
  • Vetten: 40 gr.
    - waarvan verzadigd: 12 gr.
  • Koolhydraten: 34 gr.
    - waarvan suiker: 3 gr.
  • Vezels: 3 gr.
  • Eiwitten: 31 gr.
  • Zout: 2.6 gr. (1040 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Quiche met spinazie, zalm, cashewnoten en brie

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens