Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie

Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie

Laatst maakte ik een quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie. Een makkelijk te maken en erg lekkere quiche die je echt eens moet proberen. Ook als je niet van spruitjes houdt. De gesmolten brie en knapperige walnoot zorgen namelijk voor een heerlijke smaak. Een lekkere combinatie waar we van hebben smullen.

De spruitjes kan je het best ruim van tevoren koken. Zo kan je ze goed uit laten lekken waardoor de quiche niet te vochtig wordt. Voor de zekerheid strooide ik nog wat paneermeel over de bodem. Eventueel kan je deze ook vast even ‘blind voorbakken’. Bijvoorbeeld met bakbonen of door er een bakblik in te zetten.

Ben je benieuwd naar deze quiche met spruitjes? Hieronder vind je het makkelijke en lekkere recept. Ik maakte het met crème fraiche maar je kan ook een wat dikkere yoghurt gebruiken.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 350 gr. spruitjes
  • 100 gr. walnoot
  • 100 gr. spekreepjes
  • 1 rode ui
  • 200 gr. crème fraiche
  • 4 eieren
  • ca. 150 gr. brie
  • peper en zout
  • paneermeel
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een ingevette quichevorm (Ø 23 cm) klaar. Maak indien nodig de spruitjes schoon en kook deze acht minuten voor. Laat de spruitjes goed uitlekken in een vergiet. Om een te vochtige quiche te vermijden kan je de spruitjes het best ruim van tevoren koken.

Verwarm een koekenpan of hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Pel de rode ui en snijd deze goed fijn. Hak de walnoten grof met een koksmes. Bak de spekreepjes samen met de walnoot en rode ui. Als de spekreepjes mooi krokant zijn zet je het vuur uit. In een mengkom klop je de crème fraiche met de eieren tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de quiche

Ontdooi de plakken deeg en bedek de ingevette quichevorm hiermee. Druk de overhangende stukken deeg van de rand los. Als je een springvorm gebruikt laat je ze nog even over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrooi met een laagje paneermeel. Stort nu de uitgelekte spruitjes in de vorm. Verdeel hier de gebakken spekreepjes, walnoot en rode ui over.

Giet nu voorzichtig de crème fraiche met de eieren over het geheel. Laat het mengsel steeds een beetje zakken voor je er weer wat bij giet. Als alles in de vorm zit snijd je een stukje brie in plakjes. Verdeel deze over de bovenkant van de quiche. Gebruik je een springvorm dan vouw je het overhangende deeg nu naar binnen.

Quiche bakken

Bak de quiche zo'n 20 tot 25 minuten in het midden van je voorverwarmde oven. Als de brie mooi gesmolten is en de randen bruin en krokant zijn is je quiche klaar. Haal de quiche voorzichtig uit de vorm en verdeel in acht punten. Serveer de quiche direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'
Afbeelding bij 'Quiche met spruitjes, spekreepjes, walnoot en brie'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 873 kcal.
  • Vetten 64 gr.
  • Waarvan verzadigd 25 gr.
  • Koolhydraten 39 gr.
  • Waarvan suikers 5 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 33 gr.
  • Zout 2.5 gr.
  • Natrium 1000 mg.