Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes

Ramen noedels gebruik je normaal gesproken voor ramen. Een Aziatische soep waar ik dol op ben. Ik maakte er deze keer echter ramen noedels met kip teriyaki en peultjes mee. Een super makkelijk en snel te maken roerbak recept. En vooral een erg lekker maaltje dat in 20 minuten op tafel staat.

De ramen noedels met kip teriyaki en peultjes zijn lekker pittig.Dit komt o.a. door de rode peper. De teriyakisaus is juist weer wat zoet. En dat samen vormt een perfecte combinatie. De dungesneden peultjes en reepjes wortel maken het helemaal af. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Deze keer maakte ik de teriyaki trouwens zelf. Wil je nog sneller klaar zijn dan kan je deze ook kant en klaar kopen. En maak je liever iets anders uit de wokpan? Dan vind je hier nog veel meer lekkere wok recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 300 gr. ramen noedels
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 400 gr. peultjes
  • 200 gr. bospeen
  • 1 rode peper
  • 6 lenteuitjes
  • handje koriander, optioneel
  • sesamzaad
  • sesamolie

Voor de teriyakisaus:

  • 80 ml. mirin
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. bruine basterdsuiker

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke pan met ruim kokend water op het vuur om de noedels in te bereiden. Verwarm ook een wok voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Zet tot slot een steelpannetje op laag vuur om de teriyakisaus in te bereiden.

Maak de teriyakisaus

Voor de teriyakisaus doe je alle ingrediënten in de steelpan. Roer goed door elkaar terwijl je het vuur laag houdt tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur wat hoger en laat de saus rustig indikken terwijl je de rest bereidt. Roer regelmatig door en zet het vuur weer laag als de saus wat dikker is geworden.

Snijd de groenten

Snijd de peultjes met een scherp mes in flinterdunne reepjes, doe in een vergiet en bewaar voor zo. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes en houd apart voor zo. Snijd de bovenkant van de rode peper en rol tussen je handen, klop de zaadjes eruit. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes en bewaar voor zo. Maak de bospeen schoon, snijd doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in lange reepjes en hou apart voor zo.

Kook de noedels

Kook de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. De ramen noedels die ik gebruikte hoefden maar een paar minuten te koken. Voeg de laatste minuut de gesneden peultjes toe en kook deze nog even mee. Giet af in een vergiet, spoel onder de koude kraan en doe terug in de pan. Voeg een scheutje sesamolie toe, doe de reepjes wortel erbij en roer door elkaar, laat staan voor zo.

Roerbakken

Snijd terwijl de noedels koken de kippendij in dunne plakjes. Verhit een scheut sesamolie in de wokpan en roerbak de plakjes kippendij drie minuten op hoog vuur. Voeg de rode peper en de lenteuitjes toe en roerbak een minuutje mee. Hak eventueel de koriander grof met een koksmes en bewaar voor zo.

Schep de noedels met de gesneden peultjes en wortel op de borden en schep hier de kip teriyaki overheen. Strooi er wat sesamzaad overheen en als je dat lekker vindt de koriander. Je ramen noedels met kip teriyaki en peultjes zijn klaar, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes'
Afbeelding bij 'Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes'
Afbeelding bij 'Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes'
Afbeelding bij 'Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes'
Afbeelding bij 'Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes'
Afbeelding bij 'Ramen noedels met kip teriyaki en peultjes'