Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus

Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus

Deze rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus is ideaal voor doordeweeks. Het is namelijk een makkelijk en lekker maaltje dat je snel hebt gemaakt. Terwijl de rijst kookt snijd en roerbak je de rest van de ingrediënten.Hierna schep je alles nog even door elkaar en je kan aan tafel.

De pindasaus maakte ik met dingen die ik standaard in huis heb. Zelfs trassie staat altijd in mijn keukenla. Het is een klein potje en lang houdbaar. Maar vooral een goede smaakmaker voor dit soort recepten. Door de kip in de pindasaus te bakken krijgt deze een heerlijk smaakje.

Zelf kook ik voor basmatirijst omdat ik dat een lekkere rijstsoort vind. Maar je kan natuurlijk ieder ander soort rijst kiezen. Krijg je ook al zin in deze wokmaaltijd? Dan vind je hieronder het recept. En als je liever iets anders maakt vind je hier nog veel meer makkelijke wokrecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. basmatirijst
  • 300 gr. kippendij
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 100 gr. taugé
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr. sugarsnaps
  • wokolie

Voor de saus:

  • 1 el. pindakaas
  • 1 el. ketjap manis
  • 1 el. gembersiroop
  • 2 el. melk
  • 1 tl. trassie
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • peper en zout

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm tegelijkertijd een wokpan op laag vuur. Zorg dat de bodem goed heet wordt. Zo kan alles straks goed dichtschroeien. Als de rijst klaar is giet je deze af. Schep goed om en bewaar voor zo. In de tussentijd heb je de rest al bereid.

Kip en pindasaus

Pel als eerste de knoflook en hak deze goed fijn. Hierna snijd je de kippendij in blokjes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok. Doe hier de knoflook bij en roerbak een halve minuut. Doe er daarna de stukjes kip bij en zet het vuur wat lager. Voeg alle ingrediënten voor de pindasaus toe behalve de melk. Draai het vuur weer hoog en schep alles goed om. Als de kip goed is dichtgeschroeid voeg je de melk toe. Schep alles nog even goed om en draai het vuur weer laag.

Groenten roerbakken

Pel nu de rode ui en snijd in partjes. Ook de rode paprika snijd je in stukjes. Haal wel eerst even de zaadlijsten en zaadjes eruit. Voeg toe aan de wokpan en zet het vuur weer wat hoger. Schep goed om en doe de sugarsnaps erbij. Snijd intussen de paksoi. Het harde deel van de steel snijd je in stukjes, het bladgroen bewaar je voor zo. De prei snijd je in ringen. Voeg de steel van de paksoi en de preiringetjes toe aan de wok. Roerbak een paar minuten mee, doe er nog wat extra wokolie bij.

Voeg de bereidde rijst toe aan de wokpan en schep goed om. Snijd het bladgroen van de paksoi in reepjes en roer er doorheen. Doe er als laatste de taugé bij en bak nog een minuut op hoog vuur. Als de rijst de saus goed heeft opgenomen is alles klaar. Schep op de borden en doe er eventueel nog wat extra ketjap op. Serveer met gebakken uitjes en wat kroepoek en je kan aan tafel.

Hakken, snijden en wokken

Vleesmes

Een vleesmes heeft een langer lemmet waar je moeiteloos mee door ieder vlees gaat.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 407 kcal.
  • Vetten: 14 gr.
    - waarvan verzadigd: 3 gr.
  • Koolhydraten: 36 gr.
    - waarvan suiker: 8 gr.
  • Vezels: 6 gr.
  • Eiwitten: 28 gr.
  • Zout: 1.4 gr. (560 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus

Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus

Rijst met geroerbakte groenten, stukjes kip en een snelle pindasaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens