Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen

Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen
Hoofdgerecht
40 minuten
4 personen

Voor een lekkere roerbakmaaltijd heb je eigenlijk niet veel nodig. Rijst of noedels, vlees of vis, verse groenten en wat Oosterse smaakmakers vormen de basis. En daarmee maak je bijvoorbeeld deze lekkere rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen.

Het grote voordeel van roerbakken vind ik dat je lekker snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zet. Terwijl de rijst of noedels koken bereid je de rest van de ingrediënten en daarna kan je aan tafel. Wil je deze lekkere roerbakmaaltijd zelf eens proberen dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. rijst
  • 200 gr. garnalen
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el. oestersaus
  • 1 el. sojasaus
  • 1 tl. rijstazijn
  • 1 tl. donkere basterdsuiker
  • peper en zout
  • wokolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het langst ben je bezig met het koken van de rijst, verder heb je deze maaltijd echt zo gemaakt. Ik maakte zelf gebruik van wholegrain basmatirijst, deze moest 25 minuten koken. Het kan best dat je met een ander soort rijst nog sneller klaar bent.

Zet een flinke pan water op het vuur en breng aan de kook, bereid hier de rijst in zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Zo krijg je de knapperigste groenten en lekker sappige garnalen.

Pel de tenen knoflook en hak deze goed fijn met een koksmes. Pel de rode ui, snijd in vieren en vervolgens in plakjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de fijngehakte knoflook en de ui toe. Doe er één eetlepel oestersaus, de sojasaus, de rijstazijn en de suiker bij en roerbak een minuutje op hoog vuur.

Voeg hierna de garnalen toe en roerbak deze één minuut mee. Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en snijd de harde stelen in reepjes. Bewaar het blad van de paksoi voor zo. Voeg de reepjes paksoi toe aan de wok en roerbak kort mee. Verwijder de bovenkant van de paprika, verwijder de binnenkant en snijd vervolgens in grove repen. Roerbak ook de paprika een minuut mee.

Halveer de champignons en voeg deze samen met nog een eetlepel oestersaus, versgemalen peper en zout toe aan de wok. Rol nu het blad van de paksoi op en snijd in reepjes. Voeg toe aan de wok en roerbak samen met de champignons een paar minuten op hoog vuur.

Giet de rijst tussendoor af en laat een beetje droogstomen. Serveer de rijst en schep hier de roergebakken groenten en garnalen bij. Breng eventueel nog wat op smaak met een beetje ketjap en sambal en je roerbakmaaltje is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen
Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen
Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen
Rijst met paksoi, paprika, champignons en zoete knoflook-garnalen

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens