Rijst met paksoi, paprika en champignons

Rijst met paksoi, paprika en champignons
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Toen koken nog een ‘moetje’ was gebruikte ik veel pakjes en zakjes, zo ook met groente. Nu ik met plezier in de keuken sta komen er geen zakjes voorgesneden groente meer in huis. Zelf snijden is zo gedaan en ook nog eens veel lekkerder en gezonder. Er wordt bij voorgesneden groente namelijk een bepaald gas in het zakje gespoten om het goed te houden, niet echt fijn dus.

In dit eenvoudige gerecht gaan dus alleen nog maar versgesneden groenten zoals paksoi, paprika en champignons. En ok, ik geef het toe… een klein scheutje uit een flesje woksaus omdat ik die stiekem toch wel heel lekker vind.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 krop paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 250 gr. champignons
  • 300 gr. zilvervliesrijst
  • 1/3 flesje Fair Trade Original Woksaus zoet-zuur
  • sojasaus
  • wokolie
  • snufje suiker

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking, houd ongeveer 75 tot 100 gram rijst aan per persoon. Zelf kies ik meestal voor de biologische zilvervliesrijst van de Albert Heijn, binnen 15 minuten klaar en lekker van smaak.

Zet de wok vast op het vuur zodat deze goed heet wordt.

Snijdt intussen de 'kont' van de paksoi af, stapel steeds een aantal stelen op elkaar en snijdt steel én bladgroen in kleine reepjes. Snijd de bovenkant van de paprika rondom af, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in de lengte in vieren en deze stukken nogmaals in tweeën. Daarna kleine reepjes snijden. Snij de courgette in plakjes en daarna in reepjes. Tenslotte de champignons in kleinere partjes snijden.

Verwarm een flinke scheut olie in de wok en zet er even een houten spatel in, verschijnen er kleine belletjes dan is de olie heet genoeg. Gooi alle groenten erin en roerbak ongeveer 5 minuten. Giet intussen de rijst af en laat deze nog even stomen.

Voeg na 5 minuten de woksaus bij de groenten, roerbak nog een minuutje op hoog vuur en doe de uitgestoomde rijst erbij. Snufje suiker erop, flinke scheut soja erdoorheen en op hoog vuur alles nog even roerbakken.

Lekker met een gebakken eitje en de volgende dag ook nog eens prima koud te eten. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.
Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens