Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas

Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Deze rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas is echt een toppertje. Dit makkelijke maaltje staat snel op tafel en smaakt erg lekker. Vooral de combinatie van de zoete roerbakgroente met de wat pittige gegrilde ananas is erg lekker.

Net zoals veel andere wokmaaltijden is dit recept erg makkelijk om te maken. Je hoeft het vlees en de groenten maar kort te roerbakken, dit doe je rustig terwijl de rijst staat te koken. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel, hier vind je het snelle recept.

Laat je trouwens niet afschrikken door de wat lange lijst ingrediënten. Het lijkt allemaal ingewikkelder dan het is maar valt echt reuze mee.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. basmatirijst
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 zoete ui
  • 3 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 8 ananasschijven
  • 200 gr. kippendij of kipfilet
  • vijfkruidenpoeder
  • sojasaus
  • gembersiroop
  • oestersaus
  • peper en zout
  • rietsuiker
  • wokolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je grill vast voor op 240 graden, zet een wokpan op laag vuur en breng een ruime pan met water aan de kook.

Snijd de kip in kleine blokjes en doe in een ovenschaal. Doe er drie tot vier snufjes vijfkruidenpoeder over, versgemalen peper en wat zout. Marineer met een flinke scheut sojasaus en een scheut gembersiroop. Roer alles door elkaar en laat even intrekken.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel hier de schijven ananas over. Kruid flink met versgemalen peper en strooi er daarna een laagje rietsuiker over. Schuif de bakplaat onder de grill en laat staan tot de suiker is gesmolten en begint te bubbelen. Het grillen duurt tussen de 10 en 20 minuten, hou in de gaten. Haal de ananasschijven uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

Zet de rijst op in het kokende water en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zelf gebruikte ik basmatirijst die ongeveer 25 minuten moet koken. Terwijl de rijst kookt kan je de groenten snijden en zo gaan roerbakken.

Snij de rode en gele paprika in kleine reepjes, haal wel eerst de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snijd de courgette in blokjes en zet samen met de gesneden paprika apart voor zo. Pel de zoete ui, sjalotjes en tenen knoflook. Hak de knoflook goed fijn en snijd de ui en sjalotten in kleine stukjes.

Verhit een flinke scheut wokolie in de hete wok en bak hier de gesneden ui en knoflook kort in aan. Voeg de blokjes kip toe en roerbak op hoog vuur zodat het vlees snel dichtschroeit. Zodra het vlees mooi bruin is voeg je de gesneden groenten toe en roerbak je dit een paar minuten op hoog vuur. Voeg tijdens het wokken een flinke scheut sojasaus, gembersiroop en oestersaus toe. Ga uit van ongeveer twee eetlepels per smaak.

Zet het vuur van de wok laag om alles warm te houden, leg de schijven ananas hier bovenop zodat deze ook een beetje warm kunnen worden. Giet intussen de rijst af en laat kort droogstomen.

Serveer de rijst op de borden en schep hier het roerbakmengsel op en rondom. Leg op ieder bord een paar gehalveerde ananasschijven en dien op.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas
Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas
Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas
Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas
Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas
Rijst met zoete roerbakgroente en gegrilde ananas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens