Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot

Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Andijvie staat bij ons regelmatig op het menu, meestal maken wij daar een lekkere andijviestamppot van maar deze keer heb ik er eens iets heel anders mee gemaakt. Ik heb de andijvie geroerbakt in het bakvet van spekreepjes en daar in honing en tijm geroosterde walnoten bij gedaan.

Het resultaat was een heerlijke maaltijd die je echt binnen een paar tellen op tafel hebt staan. Ik was eerst van plan er nog wat aardappeltjes bij te doen maar de hoeveelheid was zo groot dat ik dat niet meer heb gedaan. Een prima beslissing bleek want deze snelle roerbakmaaltijd was meer dan genoeg voor ons allemaal. Het recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 stronk andijvie (of ca. 600 gr. gesneden andijvie)
  • 350 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. spekreepjes
  • 3 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gr. walnoten
  • 3 takjes tijm
  • honing
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Snijd de andijvie in kleine reepjes en spoel af onder de kraan, laat de andijvie daarna goed uitlekken. Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Snijd de champignons in dunne plakjes, pel de uien en snijd deze in halve ringen en pel de knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Bak de spekjes op hoog vuur in de wok tot er lekker veel vet in de pan ligt en doe er dan de ui, knoflook en champignons bij.

Roerbak even tot de spekjes goed beginnen te kleuren en roerbak daarna de andijvie een paar minuten mee tot deze een beetje begint te slinken. Kruid met wat versgemalen peper en zout en zet het vuur op de laagste stand.

Zet een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Ris de tijm van de takjes en hak deze goed fijn. Halveer de walnoten tweemaal en doe deze in een kommetje, giet hier vloeibare honing overheen en doe daar de fijngehakte tijm over. Roer even goed door elkaar zodat alle walnoten bedekt zijn met honing en tijm.

Rooster de walnoten in de droge koekenpan tot de honing begint te karamelliseren, dit duurt maar een paar minuten. Roer de gekaramelliseerde walnoten door de roergebakken andijvie of schep deze er gewoon overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot
Roergebakken andijvie met spekjes en walnoot

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens