Roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus

Roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Toen ik laatst op zoek was naar bimi bleek het ineens aspergebroccoli te heten. Geen idee waarom maar de smaak is gelukkig nog steeds hetzelfde. Ik gebruikte ze in deze roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus. Een makkelijk en lekker maaltje dat je zo hebt gemaakt.

Zelf aten we de roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus met rijst. Als je wilt kan je dit natuurlijk ook eten met noedels of bijvoorbeeld mie, net zo lekker. De zoetzure saus kwam deze keer uit een flesje, zelf gebruik ik meestal de zoetzure woksaus van Fairtrade. Eventueel kan je de zoetzure woksaus ook zelf maken, het recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. zilvervliesrijst
  • 300 gr. varkensreepjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gr. bimi (aspergebroccoli)
  • 125 gr. taugé
  • 100 gr. shiitake
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 flesje zoetzure woksaus*
  • peper en zout
  • wokolie

* Zelf zoetzure woksaus maken? Rasp twee cm verse gember en fruit dit met een fijngehakt teentje knoflook in een pannetje met wat olie. Doe er 250 ml. water, een blikje tomatenpuree, 30 gr. bruine basterdsuiker, 2 el. sojasaus, 2 el. azijn en 1 tl. sambal bij. Verhit een paar minuten op middelhoog vuur totdat de saus begint te koken. Voeg beetje bij beetje wat maizena toe tot de saus de gewenste dikte heeft. De overgebleven saus is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze door en door heet wordt. Zet ook een flinke pan met ruim water op het vuur en bereid hierin de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en schep goed door met een vork, houd warm voor zo.

Als de rijst opstaat verhit je een scheutje wokolie in de wok. Pel de rode ui en hak deze goed fijn, pel ook de teentjes knoflook en hak goed fijn. Voeg de varkensreepjes toe aan de hete olie in de wok en roerbak een paar minuten op hoog vuur tot ze dicht beginnen te schroeien. Voeg de fijngehakte rode ui en knoflook toe en bak kort mee.

Verwijder intussen de bovenkanten van de rode en gele paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika's vervolgens in reepjes en voeg toe aan de wok. Roerbak een paar minuten mee tot de paprika begint te blakeren. Voeg nu de bimi toe en roerbak deze ongeveer vijf minuten mee.

Snijd intussen de harde onderkant van de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in plakjes. Voeg toe aan de wok en roerbak kort mee, kruid alles met peper en zout en voeg de zoetzure woksaus toe. Schep om op hoog vuur en doe er vlak voor het opdienen de taugé bij. Schep nog even door tot de taugé warm is. Schep de rijst op de borden en schep hier de roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus overheen.

Tip: de roergebakken bimi is lekker knapperig, wil je deze liever iets zachter kook ze dan twee minuten voor.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus
Roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus
Roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus
Roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus
Roergebakken bimi, paprika, shiitake en varkensreepjes in zoetzure saus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens