Roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie

Roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie

Voor deze wokmaaltijd heb ik gekozen voor alleen maar groene groente en wat champignons. Deze roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie is daardoor lekker licht van smaak. Bovendien heb je deze lekkere maaltijd ook nog eens zo gemaakt.

Je bent in totaal maar zo’n 25 minuten bezig waarna je kan genieten van een heerlijk roerbakgerecht. Omdat het gerecht lekker licht smaakt is het ideaal als warme maaltijd op een zomerse dag. Het gemarineerde malse vlees maakt het helemaal af. Het snelle recept vind je hieronder, probeer het eens zou ik zeggen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. woknoedels*
  • 400 gr. varkenshaas
  • 300 gr. sperziebonen
  • 300 gr. snijbonen
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 200 gr. doperwten (diepvries)
  • 1 el. sesamzaad
  • 2 el. oestersaus
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. ketjap manis
  • arachideolie
  • peper en zout

* Ik gebruik de dunne woknoedels van Conimex, deze zijn klaar in twee minuten.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen en snijbonen schoon en snijd de puntjes eraf. Snijd de snijbonen in kleine ruitjes en breek de sperziebonen in ongeveer even grote stukken. Verwijder eventueel de draadjes van de sperziebonen. Kook de bonen zo'n acht minuten gaar in kokend water. Giet af en koel af onder een koude kraan, laat uitlekken in een vergiet.

Als de bonen koken verhit je vast een wok op laag vuur, het is belangrijk dat deze door en door warm is. Zet ook vast ene pan ruim kokend water op om de noedels zo in te garen.

Snijd de varkenshaas in plakken van circa één centimeter dik en doe ze in een mengkom. Meng met de oestersaus, sojasaus en ketjap manis en breng extra op smaak met wat peper en zout. Doe er het sesamzaad bij en roer alles goed door elkaar, laat staan voor zo.

Borstel de kastanjechampignons schoon en verwijder indien nodig de harde onderkant van de steel. Snij de champignons in plakjes. Verhit een flinke scheut arachideolie in de hete wok en roerbak het vlees één minuut op hoog vuur. Voeg de gesneden champignons toe en roerbak één minuut mee.

Voeg de snijbonen en sperziebonen toe en doe er 200 gram erwtjes uit de diepvries bij. Roerbak een paar minuten op hoog vuur. Kook intussen de mie in twee minuten gaar en giet af in een vergiet, spoel met koud water en laat even uitlekken.

Doe de roerbakmie in de wok en roerbak op hoog vuur nog één minuut mee. Haal de mie met een tang uit de wok en doe op de borden, schep er met een schuimspaan de roergebakken groenten en het vlees bij. Breng eventueel wat extra op smaak met nog wat extra ketjap manis en sambal.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie'
Afbeelding bij 'Roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie'
Afbeelding bij 'Roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie'
Afbeelding bij 'Roergebakken groene groente met plakjes varkenshaas en mie'