Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad

Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Op doordeweekse dagen zet ik thuis graag iets snels op tafel. Maar het moet natuurlijk wel lekker zijn. Laatst maakte ik deze roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad. Je hebt deze wokmaaltijd echt zo op tafel staan en het smaakt heerlijk.

Als je deze roerbakmaaltijd met snelkookrijst maakt kan je in 15 minuten aan tafel. Zelf koos ik voor lekkere basmatirijst en was ik precies een half uurtje bezig. Wil je deze roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad ook eens maken dan vind je hieronder mijn recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. rijst, bv, basmatirijst
  • 200 gr. garnalen
  • 400 gr. Japanse roerbakgroenten*
  • 250 gr. champignons
  • 100 gr. taugé
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • wokolie
  • sojasaus
  • sesamzaad
  • kroepoek, optioneel
  • sambal, optioneel

* Koop kant-en-klaar of snijd een paksoi, wat gele peen of bospeen en een prei fijn.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Breid hierin de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat na het koken droogstomen en roer even om. Verhit ook alvast een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.

Pel de teentjes knoflook en hak goed fijn met een koksmes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit een scheutje olie in de wok en doe er de garnalen, de gesneden knoflook, de plakjes champignon en wat peper en zout bij. Roerbak kort op hoog vuur en pel intussen de rode uien. Snijd in vieren en daarna in partjes en doe ook in de wok, roerbak een minuut mee.

Doe nu een paar scheutjes sojasaus in de wok en voeg de rest van de groenten toe behalve de taugé. Roerbak een paar minuten op iets lager vuur en doe er op het laatst de taugé bij. Schep nog een minuutje om. Eventueel kan je de rijst nu nog een minuutje meebakken, ik serveerde het apart.

Schep de rijst op de borden of in kommen en verdeel hier de roergebakken groenten en garnalen over. Sprenkel er nog wat sojasaus overheen en strooi er wat sesamzaad op. Serveer met wat kroepoek en breng eventueel extra op smaak met wat sambal.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad
Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad
Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad
Roergebakken groenten met knoflookgarnaaltjes, sojasaus en sesamzaad

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens