Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)

Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Iedereen kent wel de kant-en-klare pakjes om zelf gado gado te maken, rijst met groenten en een lekkere pindasaus er overheen. Zo’n pakje is natuurlijk de grootste onzin want dit heerlijke gerecht is heel erg makkelijk zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt is verse groenten, een paar eitjes en een lekkere pindasaus. Eventueel met wat vlees er doorheen zoals ik het heb gemaakt.

Eigenlijk mag dit gerecht geen gado gado heten omdat ik het grootste deel van de groenten in de wok heb bereid. Bij echte gado gado blancheer je de groenten kort en komt je wok eventueel alleen tevoorschijn om zelf pindasaus te maken. Hoe je het ook wilt noemen, deze roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus is gewoon heel erg lekker. En ook nog eens heel erg makkelijk te maken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. kipfilet
  • 300 gr. rijst
  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 200 gr. sugar snaps
  • 200 gr. sperziebonen
  • 4 eieren
  • wokolie
  • peper en zout

Ingrediënten pindasaus

  • 250 gr. pindakaas
  • melk of kokosmelk
  • 1/2 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. trassie*
  • 2 tl. sambal
  • scheutje ketjap
  • beetje suiker

* Trassie is een klein potje garnalenpasta en kan je vinden in het Oosterse vak bij de supermarkt. Trassie is ook te koop bij de toko.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de eieren tot deze hardgekookt zijn, laat even schrikken onder een koude kraan en pel deze. Verwarm vast een wok, een steelpan en twee kookpannen op laag vuur zodat deze goed warm worden. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Breek de sperziebonen doormidden en kook deze ca. 5 minuten, spoel af onder koud water en laat even uitlekken in een vergiet. Snijd de broccoli in kleine roosjes, pel de rode ui en snijd deze in partjes en snijd de kipfilet in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.

Verhit een flinke scheut wokolie in je wok en roerbak de kipfilet circa 5 minuten. Doe de broccoliroosjes, de sugarsnaps, de rode ui en de sperziebonen erbij en roerbak alles nog zo'n 5 minuten. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Voor de zelfgemaakte pindasaus pel je de teentjes knoflook en snijd je deze zo fijn mogelijk. Pel ook de ui en snijd een halve ui in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in de steelpan en bak hier de knoflook en ui kort in aan. Doe de pindakaas erbij en roer alles even door elkaar. Voeg tenslotte de trassie, sambal en een scheutje ketjap toe en blijf roeren tot alles goed warm is.

Voeg beetje bij beetje de (kokos)melk toe en blijf roeren tot je pindasaus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met een beetje suiker als je de pindasaus wat zoeter wilt hebben.

Doe de groenten en kip op een schaal en leg hier de gehalveerde gekookte eitjes omheen. Schep de pindasaus over de kip en groenten en serveer apart met de rijst. Eventueel kan je nog wat gebakken uitjes over de pindasaus strooien en klaar is je maaltijd. Lekker met wat fijn gebrokkelde kroepoek die je over je bord strooit.

Tip: je kan de pindasaus natuurlijk maken met een pot pindakaas uit de winkel, maar nog lekkerder wordt het als je zelfgemaakte pindakaas gebruikt.

Variaties

De groenten die ik heb gebruikt zijn natuurlijk aan te vullen of te vervangen, bijna iedere wat knapperige groente kan je voor deze gadogado gebruiken. Bloemkoolroosjes, snijboontjes, wortels, taugé, witte kool, Chinese kool en paksoi zijn ook heel erg lekker in dit gerecht.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)
Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)
Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)
Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)
Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)
Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)
Roergebakken kip en groenten met zelfgemaakte pindasaus (à la gado gado)

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens