Roergebakken paprika, rijst en omelet met hoisin saus en zoete chilisaus

Roergebakken paprika, rijst en omelet met hoisin saus en zoete chilisaus
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Toen ik laatst geen boodschappen had gedaan vond ik in de groentelade nog een zak Buitenbeentjes. Met de eieren uit de koelkast en de altijd aanwezige sauzen maakte ik er toch iets lekkers mee. Het werd roergebakken paprika, rijst en omelet met hoisin saus en zoete chilisaus.

Buitenbeentjes paprika is een zak paprika’s met afwijkende maten. In deze zak vond ik rode, gele en oranje paprika’s die ik allemaal in stukjes sneed en roerbakte. Samen met wat basmati rijst, sweet chilisaus, hoisin saus en stukjes omelet werd het een heerlijk maaltje. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. basmati rijst
  • 1 kg. paprika (rood, oranje, geel)
  • 100 gr. hoisin saus
  • sweet chilisaus naar smaak
  • 6 eieren
  • wokolie
  • peper en zout
  • beetje boter om te bakken

Tip: wil je iets meer variatie bak dan tegelijk met de paprika 300 gr. in stukjes gesneden groene asperges of 250 gr. gehalveerde champignons mee.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de basmati rijst zoals aangegeven op de verpakking, giet af en laat kort droogstomen van het vuur af. Zet ook vast een wok op het vuur zodat deze goed heet kan worden.

Snijd met een scherp mes de bovenkanten van alle paprika's. Verwijder de zaadlijsten en klop de zaadjes eruit. Snijd de paprika's in reepjes en daarna in blokjes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wokpan en roerbak de stukjes paprika zo'n tien minuten tot ze beginnen te blakeren. Voeg de hoisin saus toe en schep alles goed door elkaar.

Zet een koekenpan op laag vuur en laat heet worden. Klop in een kommetje drie eieren luchtig en kruid met wat peper en zout. Smelt een beetje boter in de koekenpan. Giet er het eiermengsel in en bak tot de bovenkant net is gestold, draai het ei om en bak nog een halve minuut. Stort het ei op een snijplank en herhaal voor de resterende eieren. Snijd de omelet in blokjes.

Schep de rijst op de borden en schep hier de in hoisin saus gebakken paprika's over. Verdeel de stukjes omelet over de roergebakken paprika's en doe hier naar smaak de zoete chilisaus overheen. Erg lekker met wat pikante kroepoek.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Roergebakken paprika, rijst en omelet met hoisin saus en zoete chilisaus


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens