Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Deze heerlijke roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes bereid je in twee etappes. Eerst kook je de rijst waarna je deze laat afkoelen, het liefst tot kamertemperatuur. Hierna ben je nog 15 minuten bezig met de rest van dit lekkere maaltje.

Terwijl de rijst staat te koken of af te koelen heb je alle tijd om de andere ingrediënten te snijden. Hierna roerbak je het ei tot een soort roerei en daarna wok je de rest. Het resultaat is een heel erg lekker roerbakmaaltje waar je zeker van zult smullen. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

 • 300 gr. rijst, bv. basmatirijst
 • 1 rode paprika
 • 2 preien
 • 200 gr. bospeen
 • 2 rode uien
 • 400 gr. varkensreepjes
 • 4 eieren
 • 3 el. oestersaus
 • 2 el. sojasaus
 • Chinees vijfkruidenpoeder
 • peper en zout
 • wokolie

Bereidingswijze

Zet een ruime pan water op het gas en breng aan de kook. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking en giet deze daarna af. Laat de rijst met de deksel van de pan droogstomen en daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Zelf vind ik basmatirijst erg lekker en geschikt om te roerbakken.

Als de rijst is afgekoeld verwarm je de wok voor op laag vuur, de bodem moet door en door warm worden. Zo schroeien alle ingrediënten snel dicht en behouden deze hun smaak.

Tijdens het koken of afkoelen van de rijst snijd je alvast de rest van de ingrediënten. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en snijd in twaalf parten, vervolgens snijd je de paprika in kleine reepjes. Pel de rode uien, snijd in vieren en vervolgens in stukjes. Maak de bospeen schoon en snijd in dunne plakjes. Verwijder de onderkant van de prei en snijd de prei vervolgens tot en met het groen in dikke ringen.

Verhit een scheut wokolie in de wok en breek hier de vier eieren boven. Kruid met wat peper en zout en roer de eieren tijdens het bakken continu om. Zodra je roerei klaar is schep je deze uit de wok, bewaar voor zo. Veeg de wok een beetje schoon met een doek of keukenpapiertje (let op, heet) en verhit opnieuw een scheutje wokolie.

Roerbak de varkensreepjes vier minuten op hoog vuur. Kruid tijdens het bakken met flink wat vijfkruidenpoeder en een beetje peper en zout. Voeg de rode paprika, de rode ui, de plakjes wortel en de ringetjes prei toe aan de wok. Doe hier de oestersaus en sojasaus bij en roerbak twee minuten mee op hoog vuur.

Schep nu het zojuist gebakken roerei in de wok en roerbak nog één minuutje mee op hoog vuur. Schep tenslotte de rijst in de wok en verhit tot de rijst goed warm is, schep continu om zodat de rijst niet aanbakt. Serveer de roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes eventueel met wat kroepoek.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Roergebakken rijst met groenten, ei en varkensreepjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens