Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk

Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk
Hoofdgerecht
30 minuten + 2 uur marineren
4 personen

Toen ik laatst eens mijn boekenkast doorspitte kwam ik in een oud Aziatisch kookboek een recept met roergebakken spinazie tegen. Ik gaf er een eigen draai aan en maakte er deze lekkere roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk van.

Deze makkelijke wokmaaltijd heb je eigenlijk zo gemaakt en smaakt superlekker. Het vlees dien je wel vantevoren voor te bereiden zodat het lekker lang kan marineren. Minimaal twee uur maat het liefst een hele nacht. Wil je deze lekkere maaltijd zelf eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 270 gr. ramen noodles
  • 500 gr. bladspinazie
  • 300 gr. biefstuk
  • 2 uien
  • 6 lenteuitjes
  • 1 tl. sesamzaad
  • wokolie
  • peper en zout

Voor de marinade:

  • 3 el. zoete chilisaus
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. oestersaus
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm. verse gember, geraspt
  • 1 el. rietsuiker

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Voor de lekkerste smaak kan je het vlees het best een flinke tijd laten marineren. Het liefst een hele nacht en anders minimaal twee uur. Heb je daar echt de tijd niet voor dan kan je het ook direct bereiden maar is de smaak minder intens.

Bereid de marinade door alle vloeibare ingrediënten in een mengkom te doen. Snijd de schil van een stukje gember en rasp deze boven de mengkom. Knijp de teentjes knoflook uit boven de mengkom en voeg de rietsuiker toe. Roer alles goed door elkaar.

Snijd de biefstuk in erg dunne plakjes, doe dit tegen de draad in met een scherp vleesmes. Kijk gewoon hoe de groefjes in het vlees lopen en snijd daar dan dwars op. Doe de plakjes biefstuk in de mengkom en roer alles goed door elkaar. Dek af met vershoudfolie en laat een paar uur marineren in de koelkast.

Bereid de ramen noedels zoals aangegeven op de verpakking, meestal hoef je deze maar een paar minuten te laten koken. Verhit ook vast een wok op laag vuur zodat deze door en door heet kan worden. Bewaar de noedels voor zo, houdt warm met het deksel op de pan van het vuur af.

Verhit een klein scheutje wokolie in de wok en schep de plakjes biefstuk met een vleestang in de wok. Roerbak de reepjes biefstuk ongeveer drie minuten op hoog vuur totdat ze dicht zijn geschroeid. Haal ze weer uit de wok en doe in een bakje, bewaar voor zo. Houd de wok op het vuur, maak niet schoon.

Pel twee uien en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Roerbak de uien vier minuten in de hete wok in het nog aanwezige bakvet van de biefstuk tot ze mooi bruin worden. Snijd de lenteuitjes in ringetjes en roerbak een paar minuten mee.

Snijd de bladspinazie in reepjes met een scherp koksmes en voeg beetje bij beetje toe aan de wok. Roerbak de spinazie tot deze begint te slinken en doe er dan de plakjes biefstuk weer bij. Roerbak alles nog twee minuten op hoog vuur en schep er op het laatst wat sesamzaad doorheen.

Serveer de noedels en schep hier de roergebakken spinazie, gebakken ui en de zoete plakjes biefstuk overheen.  Lekker met een bakje kroepoek.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk
Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk
Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk
Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk
Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk
Roergebakken spinazie met noedels en zoete plakjes biefstuk

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens