Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus

Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

‘Alles smaakt lekker met pindasaus’ is één van mijn lijfspreuken. Nou is dat natuurlijk niet helemaal waar maar bij deze roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus klopt dat wel degelijk. Het is echt een superlekker recept dat ik je zeker aan kan raden, en het is nog eens makkelijk te maken ook.

De spruitjes kookte ik even voor waardoor ze niet te hard werden. De kippendij liet ik een tijdje marineren waardoor de smaken goed werden opgenomen. Eventueel kan je ook kipfilet gebruiken maar ik vind kippendij nou net wat lekkerder. Omdat ik nog een bakje pindasaus had liggen gebruikte ik deze keer dus kant en klare pindakaas. Met dit recept kan je trouwens zelf pindasaus maken als je dat lekkerder vindt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. kippendijfilet
  • 250 gr. rijst, bv. basmatirijst
  • 500 gr. spruitjes
  • 250 gr. pindasaus
  • 200 gr. taugé
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • wokolie
  • gebakken uitjes
  • kroepoek

Voor de marinade:

  • 1 el. arachideolie
  • 1 el. oestersaus
  • 1 el. sojasaus
  • 1/2 tl. uienpoeder
  • 1/2 tl. knoflookpoeder
  • 1/2 tl. citroengras (gemalen)
  • peper

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Omdat het lekker is als je de kippendij een tijdje marineert doe je dat als eerste. Ik koos deze keer voor een hele makkelijke marinade met maar een paar ingrediënten. Meng deze goed door elkaar in een mengkom en kruid met wat versgemalen peper. Snijd de kippendij in gelijkmatige blokjes en doe in de mengkom, roer goed om zodat de kip met de marinade is bedekt. Zet een tijdje weg in de koelkast tot gebruik. Als je de tijd hebt kan je dit een uur vantevoren doen, zo trekken de smaken goed in het kippenvlees.

Snijd met een mesje het stronkje van de spruitjes en verwijder de lelijke buitenste blaadjes. Halveer alle spruiten en breng intussen in een pan een laagje water aan de kook. Kook de gehalveerde spruitjes vijf minuten voor en spoel daarna in een vergiet af onder de koude kraan. Blijf net zo lang spoelen tot de spruitjes zijn afgekoeld en niet verder kunnen garen. Laat de spruitjes goed uitlekken in het vergiet. Ook dit kan je het best een tijdje vantevoren doen, je kan de spruitjes gewoon in het vergiet bewaren tot je het recept gaat maken.

Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hier de rijst in zoals aangegeven op de verpakking. Zelf gebruike ik basmatirijst die 25 minuten moest koken. Als de rijst opstaat heb je alle tijd om de rest van het recept te maken. Bereid alvast de pindasaus en houd deze warm voor zo.

Zet ook een wokpan op laag vuur en laat deze door en door heet worden. Pel de ui en snijd in vier parten, snijd ieder part vervolgens in plakjes. Pel de tenen knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de ui en knoflook hier kort in. Voeg de gemarineerde stukjes kip toe en roerbak ongeveer vijf minuten op hoog vuur. Blijf omscheppen zodat de kip niet aan kan branden.

Snijd intussen de bovenkant van de gele paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de wok, roerbak een paar minuten mee op hoog vuur. Voeg de uitgelekte en voorgegaarde spruitjes toe en roerbak deze een paar minuten mee op hoog vuur. Voeg tot slot de taugé toe en roerbak deze nog twee minuten mee op hoog vuur.

Schep de rijst op de borden en verdeel hier de roergebakken spruitjes, taugé en gele paprika met de stukjes kip over. Doe hier een flinke schep pindasaus op en strooi er wat gebakken uitjes overheen. Verdeel tot slot nog wat kroepoek over de borden en je roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus zijn klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus
Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus
Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus
Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus
Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus
Roergebakken spruitjes met taugé, kippendij en pindasaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens