Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels

Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst maakte ik roergebakken varkensvlees met groenten en noedels. Dit lekkere Oosterse maaltje smaakt geweldig lekker en heb je binnen een half uur op tafel staan. Laat het vlees lekker lang marineren voor de allerbeste smaak.

De marinade maakte ik met maar een paar smaakmakers die ik altijd standaard in huis heb. Mocht je deze niet hebben dan zou ik ze gewoon kopen, je kan het namelijk bij veel meer gerechten gebruiken. De groenten die ik gebruikte kan je trouwens makkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Voor de noedels koos ik voor zogenaamde udon noodles. Dit zijn dikke Japanse noedels die lekker zacht blijven. Ze zijn niet zoals de meeste noedels gemaakt met ei maar van tarwebloem. Mocht je toevallig andere noedels in huis hebben dan gebruik je die gewoon.

Wil je dit roergebakken varkensvlees met groenten en noedels zelf eens proberen? Het makkelijke en erg lekkere recept vind je hieronder. Een aanrader als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 300 gr. noedels, bv. udon noodles
  • 350 gr. varkenshaas
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250 gr. bospeen
  • 200 gr. shiitake
  • 6 lenteuitjes
  • 400 gr. babymais
  • arachideolie

Voor de marinade:

  • 4 el. sojasaus
  • 4 el. mirin
  • 2 cm. verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 el. bruine basterdsuiker
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Het lekkerst is het als je het varkensvlees lang laat marineren, minimaal een half uur maar liever een paar uur. Doe de sojasaus en de mirin in een mengkom. Snijd de schil van de gember en rasp twee centimeter verse gember boven de mengkom. Pel twee tenen knoflook en pers deze uit boven de mengkom. Voeg de bruine basterdsuiker toe en wat peper en zout, roer alles goed door elkaar.

Snijd de varkenshaas met een scherp vleesmes in dunne plakken en doe in de mengkom. Schep alles goed om en dek de mengkom af met vershoudfolie. Zet de mengkom minimaal een half uur in de koelkast, liever wat langer.

Zet vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden. Zet ook een ruime pan met flink water op het vuur en breng aan de kook. Kook de udon noodles tien minuten en giet af, laat uitlekken in een vergiet en bewaar voor later.

Snijd intussen vast de andere ingrediënten. Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snijd de paprika in vier parten en ieder part vervolgens in drie repen. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Boen de bospeen schoon en verwijder de onderkant en het loof, snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in vieren, snijd vervolgens in plakjes. Laat de babymais uitlekken.

Verhit een eetlepel arachideolie in de wokpan. Haal met een vleestang de plakjes varkenshaas uit de marinade en roerbak het vlees een paar minuten op hoog vuur tot het mooi bruin is. Bewaar de marinade voor later. Haal het vlees met een tang uit de wok en bewaar op een bordje voor zo. Giet het vocht uit de wok of doe dit met een paar stukken keukenpapier. Zet de wok terug op het vuur.

Verhit weer een eetlepel arachideolie in de wok en roerbak de babymais, wortel, paprika en ui een paar minuten. Snijd intussen de harde onderkant van de steeltjes van de shiitake en snijd de shiitake in reepjes. Roerbak de shiitake een minuut mee op hoog vuur. Snijd intussen de lenteui in dikke ringen en roerbak ook deze een minuut mee.

Doe nu de eerder gewokte stukjes varkensvlees er weer bij en de uitgelekte noedels. Schep alles goed door elkaar terwijl je de marinade uit de mengkom toevoegt. Schep kort door elkaar op hoog vuur tot alles warm is.

Serveer het roergebakken varkensvlees met de groenten en noedels op een bord of in een kom.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels
Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels
Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels
Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels
Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels
Roergebakken varkensvlees met groenten en noedels

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens