Roergebakken witlof met zalm en krieltjes

Roergebakken witlof met zalm en krieltjes
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Deze roergebakken witlof met zalm en krieltjes is supermakkelijk om te maken en heb je lekker snel op tafel staan. De krieltjes kook je even voor en daarna kan je alles in etappes in de wok doen. Nog geen 25 minuten later heb je een heerlijk maaltje en kan je aan tafel.

Ik zag dit recept trouwens op de website Culicool maar heb het enigzins aangepast naar eigen smaak. Zo heb ik de pijnboompitjes weggelaten en de krieltjes toegevoegd. Ook roerbakte ik nog een scheutje vloeibare honing mee, erg lekker in combinatie met de witlof. Wil je dit lekkere maaltje zelf ook eens maken dan vind je hieronder het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. krieltjes, in de schil
  • 6 stronkjes witlof
  • 1 ui
  • 300 gr. zalm
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een kookpan een flinke laag water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook ze met schil en al ongeveer tien minuten voor. Stort de krieltjes in een vergiet en laat even uitlekken of droogstomen in de pan. Verhit ook alvast een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Als de krieltjes opstaan pel je de ui en snijd je deze goed fijn. Verwijder de harde onderkant van de stronkjes witlof en halveer deze in de lengte, snijd vervolgens in kleine stukjes en houd apart voor zo. Dep de zalmfilet droog en snijd deze vervolgens in blokjes, doe in een mengkom. Kruid met wat peper en zout en sprenkel er wat olijfolie bij, roer goed door elkaar.

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en roerbak de zalm een paar minuten tot deze uit elkaar begint te vallen. Voeg de fijngesneden ui toe en roerbak kort mee tot de ui wat glazig begint te worden. Voeg nu de fijngesneden witlof toe en roerbak ook deze een paar minuten. Kruid met wat peper en zout en doe er naar smaak wat honing bij. Schep nog even om op hoog vuur en voeg dan de krieltjes toe.

Schep alles om tot de krieltjes warm zijn en serveer de roergebakken witlof met zalm en krieltjes direct. Hak een handje basilicum fijn en strooi over de roergebakken witlof met zalm en krieltjes.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Roergebakken witlof met zalm en krieltjes
Roergebakken witlof met zalm en krieltjes
Roergebakken witlof met zalm en krieltjes
Roergebakken witlof met zalm en krieltjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens