Rogge pannenkoeken met spek en kaas

Rogge pannenkoeken met spek en kaas
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Als wij thuis pannenkoeken eten gebruiken we eigenlijk nooit zo’n pak pannenkoekmeel. Met wat bloem, melk en eieren maak je het namelijk gewoon zelf. Heel erg makkelijk en ook nog eens goedkoper. Laatst maakte ik een variant, heerlijke rogge pannenkoeken met spek en kaas.

Een deel van de bloem verving ik door roggemeel. De pannenkoeken worden hierdoor iets machtiger en rogge is weer net wat voedzamer dan bloem. Maar vooral zijn deze pannenkoeken gewoon heel erg lekker. Dus wil je snel iets lekkers op tafel zetten dan vind je hier het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. tarwebloem
  • 200 gr. roggemeel*
  • 900 ml. melk
  • 4 eieren
  • 100 gr. ontbijtspek
  • jonge kaas
  • snufje zout
  • boter om in te bakken

* Je kan natuurlijk ook alleen maar roggemeel gebruiken, dan neem je dus 400 gram. Ik vind de combinatie mét bloem zelf net iets lekkerder.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een of twee pannekoekenpannen op laag vuur zodat ze goed warm worden.

Meng de bloem samen met het roggemeel en een snufje zout in een mengkom. Voeg hier de helft van de melk aan toe en meng tot je een glad beslag hebt. Breek er nu de eieren boven en meng nogmaals door elkaar. Voeg beetje bij beetje de resterende melk toe en blijf mixen tot je een glad en dun beslag hebt.

Verhit een klontje boter in de koekenpan en wacht tot deze volledig is gesmolten. Schep er met een soeplepel een scheut beslag in en bak op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen. Als de bovenkant niet meer nat is draai je de pannenkoek om. Leg er wat plakjes ontbijtspek en kaas op en bak de onderkant bruin.

Deze roggepannenkoeken zijn ook erg lekker met appel en kaneel of appel en rozijnen. Ik gebruik zelf een handmixer voor het beslag maar een ouderwetse garde werkt natuurlijk ook prima.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Rogge pannenkoeken met spek en kaas
Rogge pannenkoeken met spek en kaas
Rogge pannenkoeken met spek en kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens