Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm

Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm

Van pastagerechten krijg ik eigenlijk nooit genoeg. Het zijn altijd erg lekkere maaltijden die ook nog eens snel op tafel staan, ideaal voor een doordeweekse dag dus. Door te variëren met ingrediënten kan je iedere keer weer iets totaal anders op tafel zetten. Niet voor niets staat pasta bij ons dan ook regelmatig op het menu.

Deze keer heb ik een lekkere romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm voor je. Na het kort bakken van de groente smoor ik deze nog even in een beetje crème fraiche. Het resultaat is een heerlijk romig pastagerecht waar je zeker van zal genieten. Het makkelijke maar lekkere recept vind je hier.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 350 gr. tagliatelle
  • 2 preien
  • 250 gr. champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. gerookte wilde zalm
  • 125 gr. crème fraiche
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een ruime pan op met kokend water om zo de tagliatelle in te bereiden, zet ook een flinke hapjespan op het vuur zodat deze goed warm wordt.

Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Snijd de preien in dunne ringetjes en zet even apart voor zo. Borstel de champignons schoon en snijd in niet al te dunne plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de knoflook kort aan. Voeg hier de prei en champignons aan toe en kruid met wat peper en zout, bak een paar minuutjes tot de prei glazig wordt.

Snij intussen de wilde zalm in kleine stukjes en hou even apart voor zo, bereid ook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je verse tagliatelle gebruikt is deze binnen een paar minuten gaar.

Schep de crème fraiche in de hapjespan en roer even goed door tot deze vloeibaar wordt, doe de stukjes wilde zalm er nu bij en verwarm alles op laag vuur. Breng nog op smaak met wat extra peper en laatr de saus een klein beetje indikken.

Hussel de tagliatelle door elkaar met een scheutje olijfolie en schep op de borden. Doe hier de romige saus met de prei, champignons en zalm over. Rasp er wat verse Parmezaanse kaas over en snipper wat basilicum over het bord.

Geef het de finishing touch door er nog een klein scheutje olijfolie over te gieten en er een laatste beetje peper over te malen. Dit geeft pastagerechten altijd een extra lekker smaakje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm'
Afbeelding bij 'Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm'
Afbeelding bij 'Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm'
Afbeelding bij 'Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm'