Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm

Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Van pastagerechten krijg ik eigenlijk nooit genoeg. Het zijn altijd erg lekkere maaltijden die ook nog eens snel op tafel staan, ideaal voor een doordeweekse dag dus. Door te variëren met ingrediënten kan je iedere keer weer iets totaal anders op tafel zetten. Niet voor niets staat pasta bij ons dan ook regelmatig op het menu.

Deze keer heb ik een lekkere romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm voor je. Na het kort bakken van de groente smoor ik deze nog even in een beetje crème fraiche. Het resultaat is een heerlijk romig pastagerecht waar je zeker van zal genieten. Het makkelijke maar lekkere recept vind je hier.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gr. tagliatelle
  • 2 preien
  • 250 gr. champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr. gerookte wilde zalm
  • 125 gr. crème fraiche
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een ruime pan op met kokend water om zo de tagliatelle in te bereiden, zet ook een flinke hapjespan op het vuur zodat deze goed warm wordt.

Pel de teentjes knoflook en hak deze goed fijn. Snijd de preien in dunne ringetjes en zet even apart voor zo. Borstel de champignons schoon en snijd in niet al te dunne plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de knoflook kort aan. Voeg hier de prei en champignons aan toe en kruid met wat peper en zout, bak een paar minuutjes tot de prei glazig wordt.

Snij intussen de wilde zalm in kleine stukjes en hou even apart voor zo, bereid ook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je verse tagliatelle gebruikt is deze binnen een paar minuten gaar.

Schep de crème fraiche in de hapjespan en roer even goed door tot deze vloeibaar wordt, doe de stukjes wilde zalm er nu bij en verwarm alles op laag vuur. Breng nog op smaak met wat extra peper en laatr de saus een klein beetje indikken.

Hussel de tagliatelle door elkaar met een scheutje olijfolie en schep op de borden. Doe hier de romige saus met de prei, champignons en zalm over. Rasp er wat verse Parmezaanse kaas over en snipper wat basilicum over het bord.

Geef het de finishing touch door er nog een klein scheutje olijfolie over te gieten en er een laatste beetje peper over te malen. Dit geeft pastagerechten altijd een extra lekker smaakje.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm
Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm
Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm
Romige pasta met prei, champignons en gerookte wilde zalm

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens