Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Regelmatig worden er bij ons verse producten gebruikt die rechtstreeks van de boer afkomen. Toch handig als je op fietsafstand van een boerderij woont. Deze keer stond er rodekool op het menu en daar heb ik een heerlijk romige stamppot van gemaakt met oeraardappelen, gebakken spekjes en gebakken blokjes appel.

Het resultaat was een superlekkere stamppot die door ons alledrie meteen op de favorietenlijst is gezet. De stamppot is erg makkelijk om te maken en moet je zeker eens proberen. En mocht je geen boer of groenteboer in de buurt hebben dan kan je natuurlijk ook gewoon rodekool uit een potje gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappelen
  • 1 grote rodekool (ca. 800 gr.)
  • 1 grote ui
  • 2 appels
  • 200 gr. spekreepjes
  • 50 ml. slagroom
  • paar takjes rozemarijn
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de harde kern eruit. Snijd de rodekool in zeer fijne reepjes en kook deze 20 minuten in een apart pannetje. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook ook deze 20 minuten in een grote pan.

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze lekker fijn. Bak de spekjes een paar minuten aan in een grote koekenpan totdat er flink wat spekvet in de pan zit, doe er dan de gesnipperde ui en de blokjes appel bij en kruid met wat peper en zout. Bak de appel en ui nog een paar minuten in het spekvet tot de ui glazig en de appel bruin wordt.

Giet zowel de aardappelen als de rodekool af en stamp eerst de aardappelen fijn met de slagroom en wat versgemalen peper. Stamp er daarna de rodekool doorheen tot je een mooie paarse stamppot overhoudt. Roer hier nu de gebakken spekjes, appel en ui doorheen en strooi er nog wat fijngehakte rozemarijn over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes
Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens