Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Regelmatig worden er bij ons verse producten gebruikt die rechtstreeks van de boer afkomen. Toch handig als je op fietsafstand van een boerderij woont. Deze keer stond er rodekool op het menu en daar heb ik een heerlijk romige stamppot van gemaakt met oeraardappelen, gebakken spekjes en gebakken blokjes appel.

Het resultaat was een superlekkere stamppot die door ons alledrie meteen op de favorietenlijst is gezet. De stamppot is erg makkelijk om te maken en moet je zeker eens proberen. En mocht je geen boer of groenteboer in de buurt hebben dan kan je natuurlijk ook gewoon rodekool uit een potje gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappelen
  • 1 grote rodekool (ca. 800 gr.)
  • 1 grote ui
  • 2 appels
  • 200 gr. spekreepjes
  • 50 ml. slagroom
  • paar takjes rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de harde kern eruit. Snijd de rodekool in zeer fijne reepjes en kook deze 20 minuten in een apart pannetje. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook ook deze 20 minuten in een grote pan.

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en snipper deze lekker fijn. Bak de spekjes een paar minuten aan in een grote koekenpan totdat er flink wat spekvet in de pan zit, doe er dan de gesnipperde ui en de blokjes appel bij en kruid met wat peper en zout. Bak de appel en ui nog een paar minuten in het spekvet tot de ui glazig en de appel bruin wordt.

Giet zowel de aardappelen als de rodekool af en stamp eerst de aardappelen fijn met de slagroom en wat versgemalen peper. Stamp er daarna de rodekool doorheen tot je een mooie paarse stamppot overhoudt. Roer hier nu de gebakken spekjes, appel en ui doorheen en strooi er nog wat fijngehakte rozemarijn over.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Romige rodekool stamppot met gebakken appel en spekjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens