Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus

Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Een van de eerste recepten die mij opviel in Hartstikke mediterraan was de tagliata met dragonsaus. Ik vertaalde dit recept naar mijn eigen versie: rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus. Een erg lekker en verrassend makkelijk maaltje.

Waar het originele recept het houdt bij rucola, waterkers, biefstuk en Parmezaan voegde ik nog wat extra ingrediënten toe. De dragonsaus komt ook uit het kookboek en is wel erg machtig, ik vond hem lekker. Eventueel kan je deze weglaten en het geheel op smaak brengen met een goede olijfolie. Het recept vind je hieronder, ik kan het je echt aanraden.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. biefstuk
  • 240 gr. mihoen
  • 100 gr. rucola
  • 100 gr. shiitake
  • 150 gr. wortelreepjes
  • handje waterkers
  • Parmezaanse kaas
  • arachideolie

Voor de dragonsaus:

  • 250 gr. ricotta
  • handje verse dragon

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Laat de kogelbiefstuk een half uurtje op temperatuur komen buiten de koelkast. Verhit een koekenpan op laag vuur en zorg dat deze goed heet wordt, hier bak je zo de biefstuk in. Ris de blaadjes van de dragon en hak deze grof met een koksmes. Doe de fijngehakte dragon met de ricotta in een hoge beker en meng met de staafmixer tot een mooie saus. Verwarm de saus op laag vuur in een steelpannetje voor zo.

Dep de biefstuk droog met een keukenpapiertje. Verhit een scheutje arachideolie in de koekenpan en bak de biefstuk in twee minuten aan beide kanten bruin. Beweeg de biefstuk af en toe door de pan en let erop dat dit erg spettert, het is even niet anders. Haal de pan van het vuur en laat de biefstuk nog vijf minuten liggen. In het originele recept wordt trouwens voor rijstolie gekozen i.p.v. arachideolie. Bereid intussen de mihoen zoals aangegeven op de verpakking.

Leg de biefstuk op een snijplank en snijd met een vleesmes in dunne plakjes. Verhit de koekenpan weer en snijd intussen de shiitakes in plakjes. Bak de shiitake in de hete koekenpan tot ze bruin worden en beginnen te slinken. Verdeel tussendoor vast de rucola over vier borden en sprenkel hier een beetje olijfolie en wat versgemalen peper over.

Verdeel ook de waterkers, de gebakken shiitake en de wortelreepjes over de borden. Leg hier de mihoen op en verdeel daar de reepjes biefstuk overheen. Rasp er tot slot ruim Parmezaanse kaas overheen en besprenkel met de dragonsaus.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus
Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus
Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus
Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus
Rucola, shiitake, mihoen en wortelreepjes met biefstuk en dragonsaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens