
Salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 200 gr. kogelbiefstuk
- 200 gr. ijsbergsla, gesneden
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 4 trostomaten
- sojasaus
- sesamzaadjes
- sesamolie
- peper en zout
- boter om te bakken
- olijfolie
Bereidingswijze
Ik koos deze keer voor een zakje voorgesneden ijsbergsla. Wil je deze zelf snijden dan heb je aan een halve krop ijsbergsla meer dan genoeg, eventueel kan je dit vervangen door twee kropjes baby romaine. Snijd in dat geval de ijsbergsla of kropjes baby romaine in smalle reepjes.
Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit een koekenpan zonder antiaanbaklaag op laag vuur en laat goed heet worden. Smelt hier een klontje roomboter in en voeg wat olijfolie toe. Wrijf de biefstuk in met wat peper en bak de biefstuk aan beide kanten dicht op hoog vuur. Draai het vuur wat lager en bak de biefstuk nog een minuutje, keer halverwege. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten, kruid vervolgens met wat extra peper en wat zout.
Snijd de uiteinden van de komkommer en halveer de komkommer in de lengte. Snijd vervolgens in halve plakjes. Pel de rode uien en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaten tot slot in blokjes en verwijder eventueel het vochtige vruchtvlees. De biefstuk snijd je met een goed vleesmes in flinterdunne reepjes.
Pak vier kommen en verdeel hier de ijsbergsla over. Verdeel vervolgens de gesneden komkommer, tomaat en rode uien over de kommen en sprenkel er wat sesamolie over. Heb je deze niet dan kan je eventueel ook wat olijfolie gebruiken. Schep alles even door elkaar en verdeel dan de reepjes biefstuk over de salade. Bestrooi met sesamzaad en sprenkel er tot slot wat sojasaus overheen.
Recepten in je mail



