Salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes

Salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes

Toen vrouwlief laatst laat van haar werk kwam maakte ik snel een lekker maaltje voor haar. Het werd deze salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes die in no time op tafel staat. De biefstuk bak je kort voor en daarna hussel je alles door elkaar.

Ik bracht deze makkelijke salade alleen op smaak met wat sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes, meer was eigenlijk niet nodig. Dit is een ideaal maaltje als je na een lange dag snel iets heerlijks op tafel wil zetten. Het makkelijke en heerlijke saladerecept vind je hieronder. Zowel ‘s avonds lekker als bij de lunch.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gr. kogelbiefstuk
  • 200 gr. ijsbergsla, gesneden
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 4 trostomaten
  • sojasaus
  • sesamzaadjes
  • sesamolie
  • peper en zout
  • boter om te bakken
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Ik koos deze keer voor een zakje voorgesneden ijsbergsla. Wil je deze zelf snijden dan heb je aan een halve krop ijsbergsla meer dan genoeg, eventueel kan je dit vervangen door twee kropjes baby romaine. Snijd in dat geval de ijsbergsla of kropjes baby romaine in smalle reepjes.

Haal de biefstuk een half uurtje van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit een koekenpan zonder antiaanbaklaag op laag vuur en laat goed heet worden. Smelt hier een klontje roomboter in en voeg wat olijfolie toe. Wrijf de biefstuk in met wat peper en bak de biefstuk aan beide kanten dicht op hoog vuur. Draai het vuur wat lager en bak de biefstuk nog een minuutje, keer halverwege. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten, kruid vervolgens met wat extra peper en wat zout.

Snijd de uiteinden van de komkommer en halveer de komkommer in de lengte. Snijd vervolgens in halve plakjes. Pel de rode uien en snijd in vieren, snijd vervolgens in partjes. Snijd de tomaten tot slot in blokjes en verwijder eventueel het vochtige vruchtvlees. De biefstuk snijd je met een goed vleesmes in flinterdunne reepjes.

Pak vier kommen en verdeel hier de ijsbergsla over. Verdeel vervolgens de gesneden komkommer, tomaat en rode uien over de kommen en sprenkel er wat sesamolie over. Heb je deze niet dan kan je eventueel ook wat olijfolie gebruiken. Schep alles even door elkaar en verdeel dan de reepjes biefstuk over de salade. Bestrooi met sesamzaad en sprenkel er tot slot wat sojasaus overheen.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes

Salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes

Salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes

Salade met rode ui, tomaat, komkommer en biefstukreepjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens