Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus

Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus
Hoofdgerecht
20 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Laatst besloot ik eens een plaattaart met shoarma te maken, niet echt gezond maar wel erg lekker. Het werd deze shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus. Een makkelijke en heerlijke plaattaart die je ook nog eens lekker snel hebt gemaakt.

Voor deze plaattaart met shoarma gebruikte ik varkensreepjes en zelfgemaakte shoarmakruiden. Natuurlijk kan je ook kant en klaar shoarmavlees kopen. Ook de knoflooksaus kan je in de winkel kopen maar zelf knoflooksaus maken is nog lekkerder. Het recept voor de shoarma plaattaart vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart*
  • 500 gr. varkensreepjes
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • paneermeel
  • 100 gr. belegen kaas, geraspt
  • 1 el. shoarmakruiden, recept
  • knoflooksaus, recept
  • zonnebloemolie
  • olijfolie

* Eventueel kan je ook bladerdeeg gebruiken, de bodem wordt dan iets luchtiger.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur, zo kan deze goed warm worden. Haal het deeg vast uit de vriezer en laat ontdooien.

Doe de varkensreepjes in een mengkom en voeg hier een eetlepel shoarmakruiden aan toe. Giet er een klein beetje zonnebloemolie over en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel even staan zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.

Pel de uien en snijd doormidden, snijd vervolgens in halve ringetjes. Verhit een scheut olijfolie in de hapjespan en bak de ui in een paar minuten glazig. Snijd tussendoor de bovenkant van beide paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika's in blokjes en bak een paar minuten mee met de ui.

Voeg vervolgens de gekruide varkensreepjes toe en bak deze nog zo'n vijf minuten mee. Schep alles goed om zodat de reepjes aan alle kanten dicht kunnen schroeien. Snijd intussen de onderkant van de paksoi, leg telkens wat stelen op elkaar en snijd in dunne plakjes. Bak kort mee met de varkensreepjes. Snijd tot slot het bladgroen fijn en voeg toe, bak ook kort mee. Doe alles in een vergiet en laat goed uitlekken.

Leg de plakjes deeg op de bakplaat en laat een klein beetje overlappen. Trek het deeg eventueel wat uit elkaar om de hele bakplaat te bedekken. Prik er met een vork gaatjes in en strooi er paneermeel over. Schep vervolgens het uitgelekte mengsel met de shoarma, ui, paprika en paksoi op de bodem. Verdeel gelijkmatig en rasp er tot slot de kaas overheen.

Schuif de shoarma plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven en bak zo'n 20 minuten. Als de kaas gesmolten is en de bodem krokant kan je de shoarma plaattaart uit de oven halen. Snijd de plaattaart in stukken en doe er naar smaak knoflooksaus op. Serveer eventueel met een lekkere salade.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus
Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus
Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus
Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus
Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus
Shoarma plaattaart met paprika, paksoi en knoflooksaus

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens