Smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu

Smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu

Deze smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu zijn zo gemaakt. Je kookt de aardappelen voor waarna je ze in de oven verder gaart. In de tussentijd kan je in alle rust de rest van de ingrediënten bereiden. Al met al kan je na een half uurtje lekker aan tafel.

Smashed potatoes zijn aardappels die je deels in de oven bereidt. Door ze na het koken wat kapot te stampen wordt de buitenkant van de aardappels extra krokant. Heerlijk als je dit maakt met een beetje olijfolie en grof zeezout. Verwar dit niet met mashed potatoes, want dat is namelijk niets anders dan aardappelpuree.

Lijken deze smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu je ook wel wat? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En hier vind je nog veel meer leuke recepten voor het avondeten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 4 kip cordon bleu
  • 600 gr. snijbonen
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper en zout
  • oregano
  • boter om te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een pan op het vuur en breng hierin een ruime laag water aan de kook. Breng in een wat kleinere pan ook een laagje water aan de kook. Boen de aardappels schoon maar schil deze niet, snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels 15 minuten voor en giet daarna af. Laat ze van het vuur af kort droog stomen.

Snijd in de tussentijd de snijbonen in blokjes en bewaar voor zo. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd deze in plakjes. Dit kan je met een eenvoudig officemes doen of hier een eiersnijder voor gebruiken. Snijd je vaak champignons dan heb je zelf speciale champignonsnijders. Bewaar ook de champignons voor zo.

Maak de smashed potatoes

Verdeel de voorgekookte aardappels nu over een ovenschaal of bakplaat. Stamp ze een beetje kapot met een aardappelstamper en sprenkel er ruim olijfolie over. Strooi er grof zeezout op en schuif de aardappels in de oven. Bak de aardappels in 15 minuten krokant. Kook in de tussentijd ook de snijbonen zo'n 12 minuten tot ze gaar zijn. Wil je ze wat knapperiger dan kook je ze enkele minuten korter. Giet ze af en schep om met een klein klontje roomboter.

Bak de champignons en kip cordon bleu

Zet een flinke hapjespan op het vuur en een grote koekenpan. Smelt een klontje boter in de hapjespan en bak op middelhoog vuur de kastanjechampignons. Kruid deze met flink wat peper en zout en gedroogde oregano. Schep goed om tot de champignons beginnen te slinken en bruin worden. Komt er veel vocht vrij dan giet je ze tussendoor even af in een vergiet en doe je ze weer terug in de pan. Bak de kip cordon bleu intussen in de koekenpan in een klontje boter en een scheutje olijfolie. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de aardappels uit de oven en verdeel over de borden. Schep hier de snijbonen bij en verdeel daar de champignons met oregano over. Leg er tot slot de gebakken kip cordon bleu naast en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu'
Afbeelding bij 'Smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu'
Afbeelding bij 'Smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu'
Afbeelding bij 'Smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu'
Afbeelding bij 'Smashed potatoes met snijbonen, champignons, oregano en kip cordon bleu'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 589 kcal.
  • Vetten 29 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 57 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.