Smashed potatoes met snijboontjes en een stukje kipfilet

Smashed potatoes met snijboontjes en een stukje kipfilet

Ik had thuis nog aardig wat aardappelen over van de laatste keer dat wij frietjes uit de airfryer aten. Ik maakte er deze smashed potatoes met snijboontjes en een stukje kipfilet mee. Een erg makkelijk maar wel heel lekker maaltje waar we volop van hebben zitten smullen.

Nu eten wij thuis bijna nooit meer een gewoon GVA-tje maar op deze manier vond ik het toch wel heel erg lekker. Vooral de smashed potatoes zijn voor mij iedere keer weer een feestje. Heerlijk krokant gebakken aardappels uit de oven met een heerlijk knapperige korst. Zelf vind ik dit misschien wel een van de lekkerste bijgerechten.

Je kan hier het best goed kruimige aardappels voor gebruiken. Deze kook je even voor met schil en al en plet ze daarna op een bakplaat of in de ovenschaal. Nog even bakken in de oven en smullen maar. Hieronder vind je het recept voor smashed potatoes met snijboontjes en een kipfiletje.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 800 gr. snijbonen
  • 2 kipfilets
  • grof zeezout
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • tomatenketchup
  • boter om in te bakken

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden, zet een grote ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaten klaar. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Verhit ook vast een hapjespan op laag vuur. Boen de aardappelen even schoon en snijd met schil in gelijke stukken, een gemiddeld grote aardappel snijd je in drieën.

Kook de aardappels tien minuten voor en snijd intussen de snijbonen. Verwijder hiervoor de beide uiteindes en snijd de snijbonen in blokjes, zo houden ze nog een beetje die knapperige bite. Haal de kipfilets vast uit de koelkast en dep even droog. Kruid aan beide kanten met peper, zout en paprikapoeder.

Giet de aardappels af en verdeel over de ovenschaal of bakplaat. Plet de aardappels nu een beetje met een flinke vork, bijvoorbeeld van je slabestek. Ze hoeven niet helemaal plat te worden, het is de bedoeling dat je de schil kapot drukt waarna de binnenkant er een beetje uit komt. Besprenkel met flink wat olijfolie en strooi er wat grof zeezout over. Hak wat verse rozemarijn fijn en verdeel over de aardappels. Bak in 25 minuten in het midden van je voorverwarmde oven.

Smelt nu wat boter in de hapjespan en bak de kipfilets aan beide kanten bruin op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak de kipfilets nog zo'n 20 minuten, keer ze regelmatig. Breng in een pan een laagje water aan de kook en kook hierin de snijbonen in ongeveer acht minuten gaar. Wil je ze iets zachter houd dan ongeveer tien minuten aan.

Haal de kipfilets uit de pan, voeg wat tomatenketchup en een klein beetje water toe aan het bakvet. Kook in tot een iets dikkere jus en laat staan voor zo. Schep de smashed potatoes op de borden en schep er de snijbonen naast. Snijd de gebakken kipfilets in plakken en verdeel over de borden. Scherp en een beetje van de jus overheen en je heerlijke maaltje is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Smashed potatoes met snijboontjes en een stukje kipfilet'
Afbeelding bij 'Smashed potatoes met snijboontjes en een stukje kipfilet'