Snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room

Snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room

Deze snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room staat in no time op tafel. Terwijl de pasta staat te koken roerbak je de rest van de ingrediënten waarna je alles aan het einde mengt. Voeg nog wat room en Parmezaanse kaas toe en klaar ben je.

Zelf aten wij dit lekkere maaltje met broccoli en champignons. Eventueel kan je nog een rode ui of reepjes rode paprika meebakken. Wil je deze lekkere pastamaaltijd zelf eens proberen dan vind je hieronder het snelle en makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 300 gr. pasta, bv. schelpjes*
  • 2 stronken broccoli
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. spekreepjes
  • 300 gr. kippendij
  • 100 ml. kookroom
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

* Het voordeel van schelpjes is dat de room hier goed in blijft zitten.

Bereidingswijze

Zet vast twee pannen met kokend water op. Eentje met een laagje om de broccoli in voor te koken, een grotere met ruim kokend water voor de pasta. Verwarm ook vast een wokpan op laag vuur.

Snijd de roosjes van de broccoli en hou even apart. Snijd de stronk in kleinere stukken en kook drie minuten, voeg na drie minuten de roosjes toe en kook nog drie minuten mee. Giet af in een vergiet en koel met koud stromend water. Vul de pan met koud water en bewaar de broccoli hier in voor zo.

Snijd de kippendij in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Hou allebei apart voor zo. Breng intussen de pasta aan de kook en bereid de pasta 'al dente' volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel af onder koud water en doe terug in de pan. Hussel door elkaar met wat olijfolie en bewaar voor zo.

Verhit een scheutje olijfolie in de wokpan en bak de spekreepjes en blokjes kippendij. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Als de kippendij bruin is aangebakken voeg je de champignons toe. Bak een paar minuten mee en voeg tenslotte de broccoli en de pasta toe.

Giet er de kookroom bij. Roer goed door elkaar en bak een paar minuten op hoog vuur zodat de room een beetje indikt. Serveer de pasta en rasp er op de borden nog wat Parmezaanse kaas over.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room

Snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room

Snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room

Snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room

Snelle pasta met broccoli, champignons, spekjes en kip in room

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens