Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes

Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes
Hoofdgerecht
15 minuten + 20 minuten oven
4 personen

Tijdens de vakantie maakte ik op verzoek van zoonlief deze snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes. Het is een erg makkelijk en vooral heel erg lekker hoofdgerecht dat je snel op tafel kunt zetten. Heerlijk met bijvoorbeeld een groene salade erbij.

De bodem bakte ik voor in de oven met een olie van knoflook en rozemarijn, zo blijft deze lekker krokant. Tijdens het voorbakken van de bodem roerbakte ik de rest van de ingrediënten. Hierna ging alles nog vijf minuten de oven in en de plaattaart was klaar. Het makkelijke en lekkere recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart*
  • 250 gr. champignons
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 200 gr. spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el. olijfolie
  • grof zeezout
  • peper en zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 150 gr. geraspte kaas

* Je kan ook bladerdeeg gebruiken, de bodem wordt dan iets luchtiger.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Haal de plakjes deeg uit de koelkast en laat deze ontdooien. Zet vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven een kommetje, voeg twee eetlepels olijfolie toe, een flinke snuf grof zeezout en wat versgemalen peper. Roer alles goed door elkaar en laat even staan voor zo.

Leg de plakjes deeg op de bakplaat en laat de randjes overlappen, bevochtig deze met wat water en plak ze aan elkaar. Vouw de buitenste randen dubbel en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Sprenkel de knoflook- en rozemarijnolie over de bodem en smeer uit met een kwastje of de bolle kant van een lepel. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak goed fijn met een koksmes. Strooi over de bodem en bak deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd intussen de champignons in plakjes, de rode paprika in reepjes en de rode ui in partjes. Verhit een beetje olijfolie in de hete wok en roerbak de partjes rode ui met de spekreepjes tot de spek bruin en krokant wordt. Voeg de gesneden champignons en paprika toe en roerbak met ruim peper en zout tot de champignons net beginnen te slinken. Giet alles over in een vergiet en laat uitlekken.

Haal de bodem na 15 minuten uit de oven en verdeel het uitgelekte roerbakmengsel erover, laat de oven aan. Snijd de ui in ringen en verdeel de uienringen over de plaattaart. Strooi er tenslotte nog de geraspte kaas over en bak het geheel nog vijf minuten in de oven. Je plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes
Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes
Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes
Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes
Snelle plaattaart met champignons, paprika en spekreepjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens