Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Plaattaarten zijn van die maaltijden die je maakt als je iets heel lekkers op tafel wilt zetten zonder teveel moeite te doen. Een plaattaart zit een beetje tussen de quiche en pizza in, van allebei heeft het wel iets weg. Deze snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika lijkt trouwens wat meer op een pizza.

Ik heb gebruik gemaakt van roomboter bladerdeeg, totaal onverantwoord maar wel heel erg lekker. Je kan ook gewoon bladerdeeg of deeg voor hartige taart gebruiken. Het ligt er maar net aan wat je in de koelkast hebt liggen. Deze plaattaart heb je in iets meer dan 20 minuten klaar, het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 tot 8 plakjes bladerdeeg
  • 200 gr. rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 125 gr. crème fraiche
  • verse tijm
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • belegen kaas

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Haal het bladerdeeg vast uit de vriezer en laat een paar minuten ontdooien op je aanrecht.

Verhit intussen een hapjespan op het vuur en bak het gehakt rul met wat Italiaanse kruiden en een beetje versgemalen peper en zout. Zet het vuur uit en laat even staan voor zo.

Maak van de ontdooide plakjes bladerdeeg een bodem op je bakplaat. Maak de randjes van het deeg vochtig met een natte vinger en plak de velletjes over en aan elkaar vast. Prik er met een vork wat gaatjes in en zet zo'n 5 minuten in de oven zodat de bodem vast wat hard wordt.

Snij intussen de uien in ringetjes, de champignons in plakjes en de paprika in (halve) ringen. Roer de crème fraiche los tot deze goed lobbig is geworden. Rasp een stukje belegen kaas zodat je genoeg hebt om over de plaattaart te verdelen zo.

Haal de aangebakken bodem uit de oven en smeer met de bolle kant van een lepel de crème fraiche over de bodem. Verdeel hier het gerulde gehakt over en bedek dat met de rode uien, de paprika en de champignons. Verdeel er naar smaak wat tijm over, gewoon de blaadjes van de takjes rissen en erover heen strooien. Kruid tenslotte met wat peper en zout en strooi er de geraspte kaas over.

Schuif de plaataart nu 15 tot 20 minuten in je voorverwarmde oven en serveer als deze klaar is met een lekkere salade.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Snelle plaattaart met gehakt, champignons, rode ui en paprika

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens