Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère
Hoofdgerecht
5 minuten + ca. 20 minuten oven
4 personen

Deze snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère zijn ideaal als je weinig tijd hebt om te koken. Je hoeft eigenlijk alleen het gehakt kort aan te bakken waarna alles in de oven kan. Twintig minuten later kan je al aan tafel om te smullen van deze snelle plaattaartjes.

Dit recept is voor vier plaattaartjes, ze zijn redelijk machtig dus als je er een lekkere salade bij serveert is het meer dan genoeg. Ben je een echt grote eter of neem je het zonder salade? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten en warm er eventueel een paar op voor de volgende dag. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 16 plakjes bacon
  • 400 gr. rundergehakt
  • 125 gr. crème fraiche
  • 1 grote prei (of 2 kleintjes)
  • 2 rode uien
  • 100 gr. Gruyère, geraspt
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Haal het bladerdeeg vast uit de vriezer zodat het kan ontdooien. Verwarm vast een hapjespan op laag vuur.

Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de bakplaten, prik er wat gaatjes in met een vork en bak 4 minuten voor in de voorverwarmde oven. Rul intussen het gehakt gaar in de hapjespan, kruid naar smaak met peper en zout. Haal van het vuur en bewaar voor zo. Snij de prei en de rode uien in ringetjes.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de oven maar laat de oven aan. Verdeel de crème fraiche over het bladerdeeg en verdeel hier het gehakt over. Leg voor ieder plaattaartje twee plakjes bacon op het gehak. Verdeel de rode ui en de preiringetjes over de plaattaartjes en bestrooi met wat peper en zout. Verdeel tenslotte de Gruyère over de plaattaartjes en zet nog zo'n 15 tot 20 minuten in de oven.

Als de plaattaartjes mooi bruin zijn geworden en de kaas is gesmolten zijn ze klaar. Laat een minuutje staan op de bakplaten en serveer de plaattaart, eventueel met een lekkere salade.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère
Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère
Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère
Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère
Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère
Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens