Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Deze snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère zijn ideaal als je weinig tijd hebt om te koken. Je hoeft eigenlijk alleen het gehakt kort aan te bakken waarna alles in de oven kan. Twintig minuten later kan je al aan tafel om te smullen van deze snelle plaattaartjes.

Dit recept is voor vier plaattaartjes, ze zijn redelijk machtig dus als je er een lekkere salade bij serveert is het meer dan genoeg. Ben je een echt grote eter of neem je het zonder salade? Verdubbel dan gewoon de ingrediënten en warm er eventueel een paar op voor de volgende dag. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 16 plakjes bacon
  • 400 gr. rundergehakt
  • 125 gr. crème fraiche
  • 1 grote prei (of 2 kleintjes)
  • 2 rode uien
  • 100 gr. Gruyère, geraspt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier. Haal het bladerdeeg vast uit de vriezer zodat het kan ontdooien. Verwarm vast een hapjespan op laag vuur.

Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de bakplaten, prik er wat gaatjes in met een vork en bak 4 minuten voor in de voorverwarmde oven. Rul intussen het gehakt gaar in de hapjespan, kruid naar smaak met peper en zout. Haal van het vuur en bewaar voor zo. Snij de prei en de rode uien in ringetjes.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de oven maar laat de oven aan. Verdeel de crème fraiche over het bladerdeeg en verdeel hier het gehakt over. Leg voor ieder plaattaartje twee plakjes bacon op het gehak. Verdeel de rode ui en de preiringetjes over de plaattaartjes en bestrooi met wat peper en zout. Verdeel tenslotte de Gruyère over de plaattaartjes en zet nog zo'n 15 tot 20 minuten in de oven.

Als de plaattaartjes mooi bruin zijn geworden en de kaas is gesmolten zijn ze klaar. Laat een minuutje staan op de bakplaten en serveer de plaattaart, eventueel met een lekkere salade.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Snelle plaattaartjes met gehakt, bacon en Gruyère

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens