Snelle spaghetti met groenten, gehakt en tomatensaus

Snelle spaghetti met groenten, gehakt en tomatensaus

Deze snelle spaghetti met groenten, gehakt en tomatensaus is ideaal voor doordeweeks. In weinig tijd zet je een lekkere pastamaaltijd vol groenten op tafel. De saus is lekker gevuld met gehakt, winterpeen, courgette en andere groenten. Nog wat verse Parmezaan erover en je kan aan tafel.

Ik koos deze keer voor volkoren spaghetti omdat dit net wat gezonder is. Omdat er lekker veel saus over gaat proef je bijna geen verschil. Maak je een wat verfijndere pasta dan is dit smaakverschil wel duidelijker aanwezig. Maar in dit recept kan het dus prima.

Je kan de saus trouwens prima van tevoren maken. Als je een dubbele hoeveelheid maakt kan je de saus invriezen. Zo heb je een andere keer een kant-en-klare en heerlijke pastasaus in de vriezer staan. Het makkelijke en lekkere pastarecept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. spaghetti
  • 300 gr. rundergehakt
  • 600 gr. tomatensaus*
  • 4 trostomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

* Je kan een kant-en-klare pastasaus gebruiken of bijvoorbeeld een fles passata. Andere mogelijkheden zijn gezeefde tomaten of taomatenblokjes, de saus blijft dan iets dikker.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook. Hierin bereid je zo de spaghetti. Zet ook een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je geen grote hapjespan dan kan je ook een wok gebruiken. Pel als eerste de uien en de knoflook en snijd goed fijn. Deze gaan zo als eersten de pan in.

Maak de tomatensaus

Verhit een klein scheutje olijfolie in de hapjespan. Voeg het gehakt en de gesneden uien toe en bak rul. Kruid met flink wat peper en zout en Italiaanse kruiden naar smaak. Als het gehakt bruin is en de ui glazig voeg je de fijngehakte knoflook toe. Schep goed om en bak nog een paar minuten mee.

Intussen snijd je de courgette in lange repen en daarna in blokjes. De winterpeen boen je even schoon en snijd je daarna ook in plakken en in blokjes. Doe allebei in de pan en voeg meteen de tomatensaus toe. Schep nogmaals goed om en snijd in de tussentijd de bleekselderij en gele paprika in reepjes. Als laatste snijd je de trostomaten in blokjes en doe je deze bij de saus. Kruid extra met wat peper en zout.

Afmaken en serveren

Als de pan met saus staat te pruttelen bereid je de spaghetti. Kook deze net iets korter dan aangegeven. Laat de spaghetti uitlekken en doe terug in de pan. Schep op met wat olijfolie en houd warm voor zo. Snijd intussen een handje basilicum fijn, voeg de helft toe aan de saus en roer erdoor. De rest bewaar je voor zo.

Schep de spaghetti op de borden en verdeel hier de saus over. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en de overgebleven basilicum. Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en rasp er tot slot nog een beetje peper over. Je snelle spaghetti met groenten, gehakt en tomatensaus is klaar. Buon appetito.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snelle spaghetti met groenten, gehakt en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Snelle spaghetti met groenten, gehakt en tomatensaus'
Afbeelding bij 'Snelle spaghetti met groenten, gehakt en tomatensaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 678 kcal.
  • Vetten 37 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 42 gr.
  • Waarvan suikers 19 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 36 gr.
  • Zout 3.1 gr.
  • Natrium 1240 mg.