Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten

Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten

Een goede wokpan is voor mij echt onmisbaar, ik gebruik hem zo vaak dat ik niet meer zonder zou kunnen. Zo maakte ik gisteren deze snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten. Een heerlijk oosters maaltje dat je echt zo op tafel hebt staan.

Ik gebruikte voor deze roerbakmaaltijd de smaakmakers die ik toevallig thuis had. Sojasaus, oestersaus, gembersiroop en vijfkruidenpoeder. Meer heb je eigenlijk niet nodig om een lekker roerbakmaaltje op tafel te zetten. Wil je deze lekkere wokmaaltijd zelf maken dan vind je hier mijn recept.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • ca. 250 gr. mie
  • 300 gr. kippendij
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 zoete ui
  • 1 rode ui
  • 6 lenteuitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el. sojasaus
  • 2 el. oestersaus
  • 1 el. gembersiroop
  • wokolie
  • sesamolie
  • 1 tl. sesamzaad
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Laat je niet afschrikken door deze lijst ingrediënten, je hebt deze wokmaaltijd echt zo gemaakt. Verwarm je wok vast voor op laag vuur zodat deze door en door warm wordt, zet ook vast een ruime pan kokend water op om de mie zo in te bereiden.

Verwijder de onder- en bovenkant van de courgette en snijd in de lengte doormidden. Snijd beide helften nogmaals in de lengte doormidden en snij er vervolgens kleine blokjes van. Snij de prei in dunne ringetjes en de gele paprika in reepjes. Hou de courgette, prei en paprika apart voor zo.

Pel de uien en teentjes knoflook. Hak de knoflook zo fijn mogelijk en halveer beide uien, snijd de uien vervolgens in halve ringetjes. Hou apart voor zo. Snij de kippendij in blokjes en zet ook klaar voor zo. Doe de mie in het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit intussen een scheut wokolie in de hete wok en roerbak de gesneden ui en knoflook kort op hoog vuur. Schep er de blokjes kippendij bij en breng op smaak met de sojasaus, oestersaus en gembersiroop. Doe er twee tot drie snufjes vijfkruidenpoeder bij en versgemalen peper en zout. Roerbak zo'n vijf minuten op hoog vuur tot de blokjes kippendij volledig zijn dichtgeschroeid.

Voeg een theelepel sesamzaad, de gesneden courgette, prei en paprika toe aan de wok en roerbak nog een paar minuten mee, zet het vuur wat lager. Snij de lenteuitjes in ringetjes en voeg toe, roerbak nog een minuutje mee. Snijd één blokje kippendij doormidden om te controleren of deze gaar is, het vlees mag net niet meer roze zijn. Houd alles warm voor zo op laag vuur.

Giet de mie af in een vergiet, spoel kort af onder lauw water en doe terug in de pan. Doe er een klein scheutje sesamolie bij en roer door elkaar. Serveer de mie op de borden en schep er de roergebakken groenten en de kippendij over. Breng eventueel wat verder op smaak met een beetje ketjap en sambal. Lekker met een schaaltje kroepoek.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten'
Afbeelding bij 'Snelle wokmaaltijd met mie, kippendij en roergebakken groenten'