Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

De zomer is niet echt het seizoen voor stamppot maar dit luchtige stamppotje met wortel en snijbonen kan prima. Ik maakte de snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes die ik in wat honing heb gebakken. Een heerlijke combinatie die lekker licht smaakt.

Je hebt deze zomerse stamppot lekker snel op tafel staan en je hebt er niet veel voor nodig. Een ideaal recept voor een bewolkte zomerdag wanneer je snel klaar wil zijn. Wil je dit zomerse stamppotje zelf eens proberen dan vind je hieronder het lekkere en makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 400 gr. snijbonen
  • 500 gr. bospeen
  • 200 gr. spekreepjes
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • vloeibare honing
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet een flinke kookpan of stamppotpan op het vuur en breng hierin een laag water aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan met een laagje water op het vuur voor de groenten.

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, spoel even schoon onder de kraan. Kook de aardappelen 20 minuten in de grote pan tot ze gaar zijn, giet de aardappelen af. Voeg een scheutje melk, een klontje roomboter en wat peper en zout toe en stamp tot een puree.

Terwijl de aardappels staan te koken snijd je de boven- en onderkant van de snijbonen. Snijd ze vervolgens goed klein en bewaar voor zo. Maak de bospeen schoon en deze in stukjes. Kook de snijbonen en bospeen tien minuten en giet daarna af. Voeg toe aan de gestampte aardappelen en stamp nog een beetje door elkaar. De groenten hoeven niet helemaal fijngestampt te worden.

Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes zo'n vijf minuten. Voeg een scheut vloeibare honing en bak de spekreepjes nog een paar minuten extra. Doe de spekreepjes mét het spekvet bij de stamppot en roer goed door elkaar. Breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout en je zomerse stamppot met wortels en snijbonen is klaar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens