Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

De zomer is niet echt het seizoen voor stamppot maar dit luchtige stamppotje met wortel en snijbonen kan prima. Ik maakte de snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes die ik in wat honing heb gebakken. Een heerlijke combinatie die lekker licht smaakt.

Je hebt deze zomerse stamppot lekker snel op tafel staan en je hebt er niet veel voor nodig. Een ideaal recept voor een bewolkte zomerdag wanneer je snel klaar wil zijn. Wil je dit zomerse stamppotje zelf eens proberen dan vind je hieronder het lekkere en makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 400 gr. snijbonen
  • 500 gr. bospeen
  • 200 gr. spekreepjes
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • vloeibare honing
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke kookpan of stamppotpan op het vuur en breng hierin een laag water aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan met een laagje water op het vuur voor de groenten.

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, spoel even schoon onder de kraan. Kook de aardappelen 20 minuten in de grote pan tot ze gaar zijn, giet de aardappelen af. Voeg een scheutje melk, een klontje roomboter en wat peper en zout toe en stamp tot een puree.

Terwijl de aardappels staan te koken snijd je de boven- en onderkant van de snijbonen. Snijd ze vervolgens goed klein en bewaar voor zo. Maak de bospeen schoon en deze in stukjes. Kook de snijbonen en bospeen tien minuten en giet daarna af. Voeg toe aan de gestampte aardappelen en stamp nog een beetje door elkaar. De groenten hoeven niet helemaal fijngestampt te worden.

Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes zo'n vijf minuten. Voeg een scheut vloeibare honing en bak de spekreepjes nog een paar minuten extra. Doe de spekreepjes mét het spekvet bij de stamppot en roer goed door elkaar. Breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout en je zomerse stamppot met wortels en snijbonen is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes
Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes
Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes
Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes
Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes
Snijbonen- en wortelstamppot met zoete spekjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens