Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven

Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven
Hoofdgerecht
15 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Lekker eten hoeft echt niet veel tijd te kosten. Met dit eenvoudige maaltje was ik echt maar een paar minuten bezig, de oven en de pan deden daarna de rest van het werk. Ik hoefde het na afloop alleen nog maar op de borden te scheppen waarna we echt heerlijk hebben zitten smullen.

Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven klinkt lekker simpel en dat is het ook. Je hoeft alleen wat te snijden en daarna nog maar te wachten tot het klaar is. En hoe simpel het ook klinkt, het smaakte zo lekker dat dit een van mijn nieuwe favorieten is geworden. Het makkelijke recept vind je hieronder. Probeer maar eens.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. snijbonen
  • 800 gr. biologische aardappelen
  • 4 rundersaucijzen
  • (verse) oregano
  • (verse) rozemarijn
  • (verse) tijm
  • grof zeezout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar die je een klein beetje in hebt gevet met olijfolie. Zet een pan met een laag kokend water op en verwarm vast een hapjespan op laag vuur.

Als je biologische aardappelen gebruikt hoef je deze niet te schillen, even schoonboenen en klaar. Snij de aardappels in kleine stukjes en doe in de ovenschaal. Neem een paar takjes oregano en snijd de blaadjes in reepjes. Neem ook een paar takjes tijm en rozemarijn en ris hier de naaldjes en blaadjes vanaf, snijd ook goed fijn en verdeel alles over de aardappelen.

Sprenkel ruim olijfolie over de gesneden aardappels en strooi er naar smaak grof zeezout over. Hussel alles goed door elkaar met bijvoorbeeld een lepel en zet de schaal 25 minuten in de oven.

Bak direct de saucijzen aan in de voorverwarmde braadpan, dit hoef je maar een paar minuten te doen zodat ze aan alle kanten goed bruin zijn. Snij de saucijzen in kleine stukjes en doe deze bij de aardappels in de ovenschaal als deze 5 minuten in de oven hebben gestaan.

Snij intussen de snijbonen in vierkantjes en kook deze 12 minuten, giet af en houd warm voor zo. Verhoog de oventemperatuur de laatste 5 minuten naar 225 graden maar laat de aardappels en saucijs er gewoon in staan. Schep eventueel even om maar doe de ovendeur meteen weer dicht.

Serveer de aardappeltjes, stukjes saucijs en de snijbonen en je maaltje is klaar. Heerlijk van smaak door de kruiden en super makkelijk te maken.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven
Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven
Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven
Snijbonen met gekruide aardappeltjes en saucijs uit de oven

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens