Spaghetti met champignons, prei, courgette, paprika, spekjes en Parmezaan

Spaghetti met champignons, prei, courgette, paprika, spekjes en Parmezaan

De maandag is bij ons vaak een pastadag. Onze zoon heeft dan atletiek en komt dan net rond etenstijd weer naar huis. Het is dan fijn als er snel iets lekkers op tafel staat. Bijvoorbeeld deze spaghetti met champignons, prei, courgette, paprika, spekjes en Parmezaan. Je bent er maar kort mee bezig maar toch smaakt het heerlijk.

Meestal maak ik de pasta met een makkelijke tomatensaus. Die laat ik dan pruttelen totdat we aan tafel gaan. Deze keer maakte ik het eens zonder saus. In plaats daarvan bakte ik eerst wat spekreepjes en daarna in het spekvet de champignons. Even omscheppen met wat pesto en dan kan de groenten erbij. In de tussentijd bereid je de spaghetti en niet veel later kan je aan tafel.

Hieronder vind je het makkelijke recept voor deze spaghetti met spekjes, champignons en groenten. En heb je liever wat anders dan vind je hier veel meer snelle pasta recepten. Handig is het om de spekjes en groenten te bakken in een grote wok of flinke hapjespan. Eet smakelijk!

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 200 gr. spaghetti
  • 200 gr. spekreepjes
  • 250 gr. champignons
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl. groene pesto
  • peper
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan met een flinke laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook een wok of grote hapjespan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Bak hierin de spekreepjes tot ze beginnen te kleuren. Schep af en toe om en borstel intussen de champignons schoon. Snijd ze in vieren en voeg toe aan de spekreepjes. Doe er twee theelepels groene pesto bij en schep goed om. Kruid met flink wat peper en bak tot de champignons beginnen te slinken.

Snijd de rest van de groenten

Pel eerst de ui en tenen knoflook. Snijd de ui in vieren en daarna in dunne partjes. De knoflook hak je goed fijn met een koksmes. Voeg nu toe aan de wok of hapjespan. Schep goed om en draai het vuur op de laagste stand. Snijd vervolgens de courgette in blokjes, de prei in ringetjes en de rode paprika in reepjes. Voeg alles toe aan de wok of hapjespan en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Gebruik een fijne rasp zodat de Parmezaan snel snelt. Doe er nog wat peper en een scheutje olijfolie bij en zet het vuur weer hoog. Bak een paar minuten. Schep af en toe om.

Serveren

Als de spaghetti is bereid giet je deze af en schep je het kort om met wat olijfolie. Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de groenten, champignons en gebakken spekjes over. Rasp er nu nog wat Parmezaanse kaas over, dit keer met een wat grovere keukenrasp. Doe er nog een beetje olijfolie over en wat peper over. Buon appetito!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spaghetti met champignons, prei, courgette, paprika, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met champignons, prei, courgette, paprika, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met champignons, prei, courgette, paprika, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met champignons, prei, courgette, paprika, spekjes en Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 491 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 22 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.