Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham

Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham

Vaak is een maaltijd juist superlekker als je het eenvoudig houdt. Een mooi voorbeeld is deze spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham. Je het deze heerlijke maaltijd echt zo gemaakt en het is ook nog eens erg makkelijk. De oven doet namelijk het meeste werk.

Je hoeft alleen de aubergine, de gele paprika en de champignons te snijden. Hierna schuif je alles met wat kruiden en olijfolie in de oven en kan je de pasta vast bereiden. Wat gedroogde ham en mozzarella erover en smullen maar. Het lekker en erg makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. verse spaghetti*
  • 1 aubergine
  • 2 gele paprika's
  • 250 gr. champignons
  • 6 lenteuitjes
  • 5 teentjes knoflook
  • ca. 100 gr. pro­s­ci­ut­to cru­do (gedroogde ham)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

* Verse spaghetti is in een paar minuten gekookt, gedroogde spaghetti duurt iets langer maar smaakt ook prima. Ik koos voor dit recept voor speltspaghetti maar neem gewoon de pasta die je zelf het lekkerst lijkt.

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet alvast een bakplaat klaar. Zelf gebruik ik geen bakpapier, zo worden je groenten niet te vochtig. Zet vast een flinke pan met ruim kokend water op voor de spaghetti.

Boen de aubergine schoon, snijd in dikke plakken en vervolgens in repen. Maak de gele paprika's schoon en snijd in vieren, halveer ieder kwart in de lengte en snijd vervolgens in reepjes. Borstel de champignons schoon en verwijder eventueel de harde stukjes van de steel. Snijd de grote champignons doormidden. Snijd de lenteuitjes in ringetjes.

Verdeel de reepjes aubergine over de bakplaat en strooi de rest van de gesneden groenten er over- en omheen. Pel de teentjes knoflook, snijd in de lengte doormidden en verdeel tussen de groenten. Kruid met peper en zout, sprenkel er ruim olijfolie over en strooi er vervolgens ruim Italiaanse kruiden over. Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, hussel halverwege even door elkaar.

Bereid intussen de spaghetti door deze in ruim kokend water te koken. Giet af en doe terug in de pan, sprenkel er wat olijfolie over en schep door elkaar. Houd de spaghetti warm met de deksel op de pan, je hoeft deze niet op het vuur te zetten. Laat de buffelmozzarella indien nodig even uitlekken.

Schep de pasta op de borden en schep hier de gegrilde groenten uit de oven bij. Scheur de plakjes gedroogde ham in stukjes en verdeel over de spaghetti en groenten. Scheur ook de bol buffelmozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Sprenkel er nog een klein beetje olijfolie over en eventueel wat versgemalen peper en je heerlijke Italiaanse maaltijd is klaar.

 

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham

Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham

Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham

Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham

Spaghetti met gegrilde groenten, mozzarella en gedroogde ham

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens