Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Deze heerlijke spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella is makkelijk te maken en heb je snel op tafel staan. Serveer deze lekkere pastamaaltijd met wat pijnboompitjes, verkruimelde mozzarella en Parmezaanse kaas en je hebt in 25 minuten een heerlijk maaltje.

Ik roerbakte de spinazie in een aparte pan en schepte deze op de tomatensaus. Eventueel kan je de bladspinazie met het gehakt en de champignons meebakken en door de tomatensaus roeren. Zelf vind ik de spinazie los er trouwens wat feestelijker uitzien, voor de smaak zal het weinig uitmaken.

De pijnboompitjes zou je kunnen roosteren in een droge en hete koekenpan, ze krijgen dan nog meer smaak. Maar ook zo erdoorheen zijn de pijnboompitjes al lekker. Het makkelijke en snelle recept voor deze lekkere pastamaaltijd vind je hieronder, ook zoonlief heeft er heerlijk van zitten smullen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. spaghetti
  • 300 gr. rundergehakt
  • 400 gr. bladspinazie
  • 400 gr. tomatensaus
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook en bereid hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en roer er een klein scheutje olijfolie door. Houd de spaghetti warm voor zo, schep af en toe om zodat het niet gaat plakken.

Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd in plakken. Plet en pel de teentjes knoflook en hak de knoflook goed fijn met een koksmes. Zet een flinke hapjespan op laag vuur en laat goed warm worden. Verhit er een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt samen met de fijngehakte knoflook rul. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomatensaus erbij en laat de saus pruttelen tot je deze opdient.

Verhit ook een scheutje olijfolie in een tweede grote koekenpan of hapjespan en roerbak de bladspinazie. Voeg steeds een handje toe en wacht tot de spinazie een beetje is geslonken, kruid tussendoor met wat peper. Als je de pijnboompitjes wilt roosteren doe je deze in een hete droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren, let op want dit gaat zeer snel. Stort de pitjes op een bord en laat afkoelen.

Laat de buffelmozzarella even uitlekken en scheur in stukken. Schep de spaghetti op de borden en schep hier de gehakt- en tomatensaus overheen. Schep er de bladspinazie bij en verkruimel de stukken mozzarella boven de borden. Strooi er de pijnboompitjes over en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Sprenkel er nog wat olijfolie over, maal er nog een beetje peper overheen en snipper wat blaadjes basilicum over de spaghetti.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Spaghetti met gehakt, spinazie, tomatensaus en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens