Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Tot grote vreugde van zoonlief maakte ik laatst deze spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Een makkelijke en lekkere pastamaaltijd waar je bijna je vingers bij opeet. Bovendien staat deze spaghetti met gehaktballetjes ook nog eens snel op tafel.

De gehaktballetjes kruidde ik o.a. met zongedroogde tomaatjes die ik even heb gepureerd. Voor de tomatensaus gebruikte ik cherrytomaatjes uit blik en ‘polpa’, een tomatensaus vol smaak. Het makkelijke en lekkere recept voor de spaghetti met gehaktballetjes vind je hieronder.

En voor deze ene keer heb ik ook een foto van onze lieve zoon toegevoegd. Op zijn eigen verzoek zodat ‘iedereen kon zien hoe lekker de spaghetti was’. En zo’n verzoek kan ik dan natuurlijk niet weigeren!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. spaghetti
  • 400 gr. polpa*
  • 400 gr. cherrytomaatjes uit blik*
  • 2 courgettes
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • verse peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Voor de Italiaanse gehaktballetjes:

  • 500 gr. gehakt, half-om-half
  • 2 eieren
  • 8 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 6 tenen knoflook
  • paneermeel
  • peper en zout
  • handje peterselie
  • scheutje olijfolie

* Voor de tomatensaus gebruik ik cherrytomaatjes uit blik (Pomodorini di Collina) en polpa van het merk Mutti. Kan je deze niet vinden dan kan je ook een 400 gr. gewone tomatenpassata en 400 gr. gepelde tomaten gebruiken.

Bereidingswijze

Zet vast een flinke pan met kokend water klaar om zo de spaghetti in te bereiden. Verwarm ook vast een flinke hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Snijd acht zongedroogde tomaatjes in reepjes en doe in een kommetje. Pel zes teentjes knoflook en snijd in plakjes, doe bij de tomaten. Hak een handje peterselie fijn en voeg ook toe. Doe er tot slot een klein scheutje olijfolie bij en pureer alles met de staafmixer of in de keukenmachine.

Doe het gehakt in een mengkom en doe hier het gepureerde mengsel bij. Breek er twee eieren boven, kruid met ruim peper en zout en voeg wat paneermeel toe. Kneed het gehakt tot het stevig aanvoelt, blijft het te vochtig dan doe je er wat paneermeel bij. Kneed er vervolgens gehaktballetjes van ter grootte van flinke soepballetjes, net iets kleiner dan een bitterbal. Bewaar even in de koelkast.

Pel de ui en snijd deze goed fijn. Pel de teentjes knoflook en snijd in flinterdunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de gehaktballetjes in twee minuten rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en bewaar voor zo. Doe weer wat olijfolie in de pan en bak de fijngehakte ui en knoflook tot ze bruin beginnen te worden.

Snijd intussen beide courgettes in kleine blokjes en bak nog kort mee als de ui en knoflook mooi bruin zijn. Doe nu de inhoud van de blikken cherrytomaatjes en polpa in de hapjespan. Kruid naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en roer alles door elkaar. Schep er de gehaktballetjes bij en roer door de saus. Laat tien minuten pruttelen met de deksel op de pan.

Bereid intussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en houd nog even warm in de pan tot de saus klaar is. Hak intussen nog wat peterselie fijn en leg klaar voor zo.

Serveer de spaghetti op de borden en schep hier de gehaktballetjes in tomatensaus over. Strooi er wat fijngehakte peterselie over en rasp er tenslotte flink wat Parmezaanse kaas overheen. De spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus is klaar. Buon appetito.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens