Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes

Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes

Laatst maakte ik deze spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes. Een hele mond vol maar gelukkig is deze pastamaaltijd erg makkelijk om te maken. Je moet alleen wel een paar verschillende pannen gebruiken maar het is de afwas zeker waard.

De gegrilde courgette bereidde ik op een grillpan, al kan je dit eventueel ook in de oven doen. Het voordeel van een goede grillpan is dat je op lekker hoge temperatuur de courgette snel dicht kan schroeien. Door het reliëf van de grillpan krijgen de reepjes courgette die kenmerkende grillstrepen. Je kan een grillpan voor nog veel meer gebruiken. Zelf pak ik hem regelmatig voor pantosti’s of om bijvoorbeeld een lekker stukje vlees te grillen.

De geroosterde tomaatjes zijn trouwens ook erg lekker om als los bijgerecht te maken. Bijvoorbeeld een beetje geplet op een geroosterde boterham of op een ciabatta uit de oven. Maar ook als bijgerecht bij een andere pastamaaltijd zijn die geroosterde tomaatjes erg lekker, en ook nog eens zo klaar! Het recept voor de spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes vind je hieronder. Lekker met flink wat Parmezaanse kaas.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. spaghetti
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 250 gr. gemengde paddenstoelen*
  • 1 courgette
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 25 gr. roomboter
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • bloem
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

* Ik gebruikte o.a. kastanjechampignons, oesterzwam en shiitake maar kies gewoon de paddenstoelen die verkrijgbaar zijn en die je het lekkerst vindt.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet vast een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een grillpan en een koekenpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en laat daarna goed uitlekken in een vergiet.

Doe intussen de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje en pel de teentjes knoflook. Snijd drie teentjes knoflook in tweeën en verdeel tussen de cherrytomaatjes. Sprenkel er olijfolie overheen en kruid met Italiaanse kruiden en versgemalen peper en zout. Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster de cherrytomaatjes zo'n 15 tot 20 minuten.

Als de cherrytomaatjes in de oven staan verwijder je de uiteinden van de courgette, snijd de courgette daarna doormidden. Snijd beide helften vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Leg naast elkaar op een snijplank en strooi er een beetje bloem over, kruid vervolgens met Italiaanse kruiden en sprenkel er olijfolie over. Kruid ook nog even met wat peper en zout en grill de reepjes courgette aan beide kanten op de hete grillpan. Afhankelijk van de temperatuur grill je ze zo'n vijf tot tien minuten. Doe het vuur uit en houd warm op de grillpan.

De paddenstoelen borstel je tussendoor ook schoon en snijd je daarna in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen zo'n vijf tot tien minuten met ruim versgemalen peper. Als de paddenstoelen mooi beginnen te kleuren en flink zijn geslonken zet je het vuur uit en houd je ze warm in de pan.

Klop een eitje los in een kommetje en smelt de roomboter in een hapjespan. Doe er een gepelde teen knoflook in en bak een paar minuten mee op laag vuur. Verwijder de knoflook en voeg direct de uitgelekte spaghetti toe. Giet er voorzichtig het losgeklopte ei over en roer direct om tot het ei zich aan de spaghetti heeft gehecht. Rasp er naar smaak Parmezaanse kaas over en schep nogmaals om tot de kaas is gesmolten.

Schep de spaghetti op de borden en verdeel de gebakken paddenstoelen, de gegrilde courgette en de geroosterde tomaatjes erover. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen en sprenkel er tot slot nog een klein beetje olijfolie over. Je heerlijke pastamaaltijd met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes is klaar.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes

Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes

Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes

Spaghetti met paddenstoelen, gegrilde courgette en geroosterde tomaatjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens