Spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan

Spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Tijdens de vakantie sta ik het liefst zo kort mogelijk in de keuken. Deze spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan was dan ook een ideaal recept. Superlekker van smaak en ook nog eens zo gemaakt.

Ik koos voor wilde spinazie die ik roerbakte in de wok, ik liet hem niet helemaal slinken zodat de blaadjes nog intact bleven. De champignons en spekjes bakte ik allebei met wat sojasaus wat voor een heerlijk smaakje zorgde. Het makkelijke en snelle recept vind je hieronder, het proberen zeker waard!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. spaghetti
  • 600 gr. wilde spinazie*
  • 250 gr. champignons
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr. spekreepjes
  • sojasaus
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

* In plaats van wilde spinazie kan je ook gewone bladspinazie gebruiken.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke kookpan met water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Roer er een klein scheutje olijfolie door en houdt warm voor zo.

Verhit intussen een wok en een koekenpan op laag vuur zodat deze door en door warm worden. Pel de ui en snipper deze goed fijn. Pel ook de teentjes knoflook en hak ook deze goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de ui en knoflook hier kort in aan.

Snijd tussendoor de champignons in vieren en voeg toe aan de wok. Kruid met wat peper en zout en giet er een scheutje sojasaus overheen. Bak de champignons ongeveer vijf minuten en voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe. Laat de spinazie net niet helemaal slinken, de blaadjes mogen best een beetje groot blijven.

Bak de spekreepjes in de hete koekenpan en voeg ook hier een scheutje sojasaus aan toe. Bak de spekreepjes lekker krokant, dit duurt ongeveer vijf minuten. Doe de spekjes bij het spinaziemengsel en roer nog even door elkaar.

Serveer de spaghetti op de borden en schep hier het spinaziemengsel overheen. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en giet er nog een klein scheutje olijfolie overheen. Draai er tenslotte nog wat versgemalen peper overheen en je spaghetti is klaar.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met roergebakken spinazie, champignons, spekjes en Parmezaan

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens