Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Zoonlief zit tegenwoordig op atletiek en na de avondtraining moet er natuurlijk nog wel worden gegeten. Daarom kook ik wekelijks een supersnel maaltje voor na het sporten. Deze keer was dat spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella.

Met dit heerlijke Italiaanse maaltje ben je echt zo klaar. Terwijl de spaghetti kookt bak je kort de worstjes en de groenten aan waarna je de borden vult. De combinatie van de rucola met de warme ingrediënten is echt heerlijk. Hier vind je het makkelijke en snelle recept, een aanradertje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. spaghetti
  • 300 gr. chipolataworstjes
  • 600 gr. Italiaanse groenten*
  • 80 gr. rucola
  • Parmezaanse kaas
  • 150 gr. mini bolletjes buffelmozzarella
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

* Wil je snel klaar zijn dan koop je een zak voorgesneden groenten. Anders snijd je een prei, wat bospeen, een rode paprika, een courgette en een ui fijn.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Verwarm een ruime hapjespan of een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als je verse groenten gebruikt snijd je alles fijn: de prei in ringen, de bospeen in blokjes, de ui in partjes, de courgette in blokjes en de rode paprika in reepjes.

Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en giet af, roer om met een beetje olijfolie. Snijd als de spaghetti kookt de worstjes in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de worstjes een paar minuten aan. Voeg de gesneden Italiaanse groenten toe en bak nog een paar minuten mee. Kruid tussendoor met wat peper en zout en schep tussendoor goed om zodat de worstjes niet aanbakken.

Verdeel intussen de rucola over vier borden en verdeel hier de pijnboompitjes over. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er wat olijfolie overheen. Kruid met wat versgemalen peper. Verdeel de spaghetti over de rucola en rasp hier weer wat Parmezaanse kaas overheen. Schep er de gebakken groenten en worstjes over.

Laat de bolletjes mini mozzarella uitlekken en verdeel over de borden. Maal er tot slot nogmaals wat zwarte peper overheen en sprenkel er nog wat olijfolie over. Je spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella is klaar. Buon appetito.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens