Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Zoonlief zit tegenwoordig op atletiek en na de avondtraining moet er natuurlijk nog wel worden gegeten. Daarom kook ik wekelijks een supersnel maaltje voor na het sporten. Deze keer was dat spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella.

Met dit heerlijke Italiaanse maaltje ben je echt zo klaar. Terwijl de spaghetti kookt bak je kort de worstjes en de groenten aan waarna je de borden vult. De combinatie van de rucola met de warme ingrediënten is echt heerlijk. Hier vind je het makkelijke en snelle recept, een aanradertje.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. spaghetti
  • 300 gr. chipolataworstjes
  • 600 gr. Italiaanse groenten*
  • 80 gr. rucola
  • Parmezaanse kaas
  • 150 gr. mini bolletjes buffelmozzarella
  • 35 gr. pijnboompitjes
  • olijfolie
  • peper en zout

* Wil je snel klaar zijn dan koop je een zak voorgesneden groenten. Anders snijd je een prei, wat bospeen, een rode paprika, een courgette en een ui fijn.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Verwarm een ruime hapjespan of een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Als je verse groenten gebruikt snijd je alles fijn: de prei in ringen, de bospeen in blokjes, de ui in partjes, de courgette in blokjes en de rode paprika in reepjes.

Bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking en giet af, roer om met een beetje olijfolie. Snijd als de spaghetti kookt de worstjes in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de worstjes een paar minuten aan. Voeg de gesneden Italiaanse groenten toe en bak nog een paar minuten mee. Kruid tussendoor met wat peper en zout en schep tussendoor goed om zodat de worstjes niet aanbakken.

Verdeel intussen de rucola over vier borden en verdeel hier de pijnboompitjes over. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en sprenkel er wat olijfolie overheen. Kruid met wat versgemalen peper. Verdeel de spaghetti over de rucola en rasp hier weer wat Parmezaanse kaas overheen. Schep er de gebakken groenten en worstjes over.

Laat de bolletjes mini mozzarella uitlekken en verdeel over de borden. Maal er tot slot nogmaals wat zwarte peper overheen en sprenkel er nog wat olijfolie over. Je spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella is klaar. Buon appetito.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella
Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella
Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella
Spaghetti met rucola, groenten, worstjes, Parmezaanse kaas en mozzarella

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens