Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan

Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan

Deze spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan ontstond bij toeval. Ik had weinig zin om te koken maar er moest toch iets op tafel komen. En omdat zoonlief dol is op snijbonen was die keuze al snel gemaakt. Maar in plaats van aardappeltjes maakte ik ze met volkoren spaghetti. Dat vult net iets beter dan gewone pasta.

Samen met de champignons en spekjes heb je zo toch een lekker maaltje. En omdat je er maar 20 minuten mee bezig bent ideaal voor doordeweeks. Alle reden dus om dit makkelijke receptje toch met je te delen. De spekjes en champignons bak je bij elkaar. De snijbonen kook je even voor en bak je daarna nog kort mee. Rasp er nog wat Parmezaan over en je kan aan tafel.

Lijkt deze spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan je wel iets? Dan lees je hieronder hoe je dit maakt. En hier vind je nog veel meer lekkere pastarecepten voor als je toch iets anders wil. Je kan ook hier even kijken voor andere recepten met snijbonen.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. spaghetti
  • 400 gr. snijbonen
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. spekreepjes
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Breng in een wat grotere pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Zet ook een pan met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook.

Bak de spekreepjes in de hapjespan tot er wat vet in de pan komt. Snijd intussen de champignons in plakjes, bijvoorbeeld met een eiersnijder. Voeg toe aan de hapjespan en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak net zolang tot de champignons zijn geslonken en de spekjes knapperig zijn.

Kook de spaghetti en snijbonen

Maak de snijbonen schoon en snijd in stukjes. Kook de snijbonen in acht minuten gaar. Iets langer als je ze wat minder knapperig wil. Tegelijkertijd kook je de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet de snijbonen en de spaghetti af. Laat de snijbonen kort uitlekken in een vergiet. Roer de spaghetti om met een klein scheutje olijfolie.

Voeg de uitgelekte snijbonen toe aan de spekjes en champignons. Doe er nog een beetje olijfolie over en wat geraspte Parmezaanse kaas. Schep een paar minuten om op hoog vuur. Als de Parmezaan mooi is gesmolten en opgenomen door de rest ben je klaar.

Schep de spaghetti op de borden en doe hier de snijbonen, champignons en gebakken spekjes bij. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas naar smaak over. Sprenkel er tot slot een beetje olijfolie over en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan'
Afbeelding bij 'Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 540 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.