Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan

Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan
Hoofdgerecht
20 minuten
4 personen

Deze spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan ontstond bij toeval. Ik had weinig zin om te koken maar er moest toch iets op tafel komen. En omdat zoonlief dol is op snijbonen was die keuze al snel gemaakt. Maar in plaats van aardappeltjes maakte ik ze met volkoren spaghetti. Dat vult net iets beter dan gewone pasta.

Samen met de champignons en spekjes heb je zo toch een lekker maaltje. En omdat je er maar 20 minuten mee bezig bent ideaal voor doordeweeks. Alle reden dus om dit makkelijke receptje toch met je te delen. De spekjes en champignons bak je bij elkaar. De snijbonen kook je even voor en bak je daarna nog kort mee. Rasp er nog wat Parmezaan over en je kan aan tafel.

Lijkt deze spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan je wel iets? Dan lees je hieronder hoe je dit maakt. En hier vind je nog veel meer lekkere pastarecepten voor als je toch iets anders wil. Je kan ook hier even kijken voor andere recepten met snijbonen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. spaghetti
  • 400 gr. snijbonen
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. spekreepjes
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Breng in een wat grotere pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Zet ook een pan met een klein laagje water op het vuur en breng aan de kook.

Bak de spekreepjes in de hapjespan tot er wat vet in de pan komt. Snijd intussen de champignons in plakjes, bijvoorbeeld met een eiersnijder. Voeg toe aan de hapjespan en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak net zolang tot de champignons zijn geslonken en de spekjes knapperig zijn.

Kook de spaghetti en snijbonen

Maak de snijbonen schoon en snijd in stukjes. Kook de snijbonen in acht minuten gaar. Iets langer als je ze wat minder knapperig wil. Tegelijkertijd kook je de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet de snijbonen en de spaghetti af. Laat de snijbonen kort uitlekken in een vergiet. Roer de spaghetti om met een klein scheutje olijfolie.

Voeg de uitgelekte snijbonen toe aan de spekjes en champignons. Doe er nog een beetje olijfolie over en wat geraspte Parmezaanse kaas. Schep een paar minuten om op hoog vuur. Als de Parmezaan mooi is gesmolten en opgenomen door de rest ben je klaar.

Schep de spaghetti op de borden en doe hier de snijbonen, champignons en gebakken spekjes bij. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas naar smaak over. Sprenkel er tot slot een beetje olijfolie over en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan
Spaghetti met snijbonen, champignons, spekjes en Parmezaan

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 540 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 52 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 24 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens