Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen

Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen

Pasta, het staat bij ons iedere week wel een keertje op tafel. Zoonlief smult er altijd van, zelf vinden we het ook heerlijk en dan is het ook nog eens zo klaar. Ook deze spelt spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen moet je zeker eens proberen. Een lekker frisse pastamaaltijd die zo is gemaakt.

De snijbonen en doperwten zorgen voor een wat friszoete smaak, daarom combineert het heerlijk met de wat peperachtige smaak van rucola. De tijgergarnalen en wat versgeraspte parmezaanse kaas maken het helemaal af. Het snelle recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 400 gr. (spelt) spaghetti
  • 200 gr. tijgergarnalen
  • 500 gr. snijbonen
  • 250 gr. doperwten (diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Bereidingswijze

Zet vast een grote pan op met kokend water om zo de pasta in te bereiden, als je verse spelt spaghetti gebruikt hoeft deze maar 4 minuten te koken. Zet een wat kleinere pan met kokend water op voor de groenten. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Maak de snijbonen schoon en snijd deze in blokjes van circa 1 centimeter. Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes en snijd deze goed fijn. Als het water in de kleinere pan kookt doe je de gesneden snijbonen en de doperwten erin en brengt het opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten koken en spoel daarna goed onder koud water zodat de groente niet verder doorgaart. Laat uitlekken in een vergiet.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de fijngesneden knoflook en sjalotjes hier kort in aan. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden en bak een paar minuten mee. Doe de spaghetti in de ruime pan en kook 4 minuten tot deze gaar is, laat even uitlekken in een vergiet en hussel door elkaar met wat olijfolie. Doe terug in de pan om warm te houden .

Doe de afgekoelde snijbonen en doperwten in de hapjespan en bak kort mee, kruid met flink wat versgemalen peper en een beetje zout. Als de groente weer is opgewarmd serveer je de spaghetti op de borden en schep je er het garnalen en groentemengsel bij.

Leg er een handje rucola op, rasp er wat Parmezaanse kaas over, strooi er nog wat peper op en giet er tenslotte nog een klein scheutje olijfolie overheen. Klaar is je zonnige pastamaaltijd!

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen

Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen

Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens