Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen

Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen
Hoofdgerecht
15 minuten
4 personen

Pasta, het staat bij ons iedere week wel een keertje op tafel. Zoonlief smult er altijd van, zelf vinden we het ook heerlijk en dan is het ook nog eens zo klaar. Ook deze spelt spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen moet je zeker eens proberen. Een lekker frisse pastamaaltijd die zo is gemaakt.

De snijbonen en doperwten zorgen voor een wat friszoete smaak, daarom combineert het heerlijk met de wat peperachtige smaak van rucola. De tijgergarnalen en wat versgeraspte parmezaanse kaas maken het helemaal af. Het snelle recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 400 gr. (spelt) spaghetti
  • 200 gr. tijgergarnalen
  • 500 gr. snijbonen
  • 250 gr. doperwten (diepvries)
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een grote pan op met kokend water om zo de pasta in te bereiden, als je verse spelt spaghetti gebruikt hoeft deze maar 4 minuten te koken. Zet een wat kleinere pan met kokend water op voor de groenten. Verwarm ook vast een hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Maak de snijbonen schoon en snijd deze in blokjes van circa 1 centimeter. Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes en snijd deze goed fijn. Als het water in de kleinere pan kookt doe je de gesneden snijbonen en de doperwten erin en brengt het opnieuw aan de kook. Laat 3 minuten koken en spoel daarna goed onder koud water zodat de groente niet verder doorgaart. Laat uitlekken in een vergiet.

Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de fijngesneden knoflook en sjalotjes hier kort in aan. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden en bak een paar minuten mee. Doe de spaghetti in de ruime pan en kook 4 minuten tot deze gaar is, laat even uitlekken in een vergiet en hussel door elkaar met wat olijfolie. Doe terug in de pan om warm te houden .

Doe de afgekoelde snijbonen en doperwten in de hapjespan en bak kort mee, kruid met flink wat versgemalen peper en een beetje zout. Als de groente weer is opgewarmd serveer je de spaghetti op de borden en schep je er het garnalen en groentemengsel bij.

Leg er een handje rucola op, rasp er wat Parmezaanse kaas over, strooi er nog wat peper op en giet er tenslotte nog een klein scheutje olijfolie overheen. Klaar is je zonnige pastamaaltijd!

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen
Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen
Spaghetti met snijboontjes, doperwten en tijgergarnalen

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens