Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes
Recept
Ingrediënten
4 personen
- 300 gr. spaghetti, volkoren*
- 600 gr. bladspinazie
- 250 gr. champignons
- 250 gr. spekreepjes
- 1 ui
- 150 gr. Boursin
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- olijfolie
* Ik koos voor volkoren spaghetti, je kan natuurlijk ook andere spaghetti of pasta gebruiken.
Bereidingswijze
Zet een ruime pan op het vuur en breng hier een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Wil je de pasta beetgaar - al dente - dan verkort je de kooktijd met zo'n twee minuten. Verwarm ook alvast een wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.
Roerbak de groenten en spekjes
Borstel de champignons schoon en snijd in vieren, wat kleinere champignons kan je halveren. Pel de ui en snijd in vieren, hierna snijd je de ui in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak hier de ui, spekreepjes en champignons in aan. Kruid met wat peper en zout en flink wat Italiaanse kruiden. Als de spekjes mooi goudbruin worden en de champignons beginnen te slinken voeg je beetje bij beetje de spinazie toe.
Meng met de Boursin
Iedere keer als de spinazie genoeg is geslonken voeg je weer wat nieuwe bladspinazie toe. Als alle spinazie is gebruikt doe je de Boursin erbij en schep je alles op hoog vuur om. Ga door tot de Boursin volledig is opgenomen en het meeste vocht wat is ingedikt.
Roer de spaghetti om met wat olijolie en schep op de borden. Hierna schep je er de spinazie, champignons en spekreepjes met de Boursin overheen.
Recepten in je mail
Voedingswaarden per persoon
- Energie 688 kcal.
- Vetten 37 gr.
- Waarvan verzadigd 16 gr.
- Koolhydraten 52 gr.
- Waarvan suikers 5 gr.
- Vezels 9 gr.
- Eiwitten 32 gr.
- Zout 2.9 gr.
- Natrium 1160 mg.