Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes is een heerlijke combinatie. Wij aten het laatst toen ik snel iets op tafel moest zetten omdat zoonlief weer naar atletiek moest. In totaal was ik er nog geen half uur mee bezig en we hebben er van zitten smullen.

Ik koos voor bladspinazie die ik samen met de spekjes en champignons roerbakte in de wok. Nog wat Boursin erdoor en tegelijkertijd de spaghetti bereiden en je kan al aan tafel. Een ideale avondmaaltijd dus voor een doordeweekse dag. Of als je gewoon snel iets lekkers op tafel wil zetten.

Eventueel kan je kant en klare spinazie met Boursin gebruiken maar volgens mij ben je daar net zo lang mee bezig. En met verse bladspinazie is het natuurlijk veel lekkerder. Krijg je ook al zin in dit lekkere gerecht? Bekijk dan snel het makkelijke recept. Liever iets anders? Hier vind je nog veel meer pasta recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. spaghetti, volkoren*
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. spekreepjes
  • 1 ui
  • 150 gr. Boursin
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

* Ik koos voor volkoren spaghetti, je kan natuurlijk ook andere spaghetti of pasta gebruiken.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur en breng hier een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Wil je de pasta beetgaar - al dente - dan verkort je de kooktijd met zo'n twee minuten. Verwarm ook alvast een wok op laag vuur zodat deze goed heet kan worden.

Roerbak de groenten en spekjes

Borstel de champignons schoon en snijd in vieren, wat kleinere champignons kan je halveren. Pel de ui en snijd in vieren, hierna snijd je de ui in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak hier de ui, spekreepjes en champignons in aan. Kruid met wat peper en zout en flink wat Italiaanse kruiden. Als de spekjes mooi goudbruin worden en de champignons beginnen te slinken voeg je beetje bij beetje de spinazie toe.

Meng met de Boursin

Iedere keer als de spinazie genoeg is geslonken voeg je weer wat nieuwe bladspinazie toe. Als alle spinazie is gebruikt doe je de Boursin erbij en schep je alles op hoog vuur om. Ga door tot de Boursin volledig is opgenomen en het meeste vocht wat is ingedikt.

Roer de spaghetti om met wat olijolie en schep op de borden. Hierna schep je er de spinazie, champignons en spekreepjes met de Boursin overheen.

Handig!

Wok gietijzer

Sürel gietijzeren wok
In deze fraaie en zware gietijzeren wokpan bereid je gerechten op hoge temperatuur, Ø 35cm.

Wok aluminium

Tefal Expertise wokpan
Heb je liever een wat lichtere wokpan? Deze aluminium wok van Tefal kan op alle warmtebronnen.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 688 kcal.
  • Vetten: 37 gr.
    - waarvan verzadigd: 16 gr.
  • Koolhydraten: 52 gr.
    - waarvan suiker: 5 gr.
  • Vezels: 9 gr.
  • Eiwitten: 32 gr.
  • Zout: 2.9 gr. (1160 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Spaghetti met spinazie, champignons, Boursin en gebakken spekjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens