Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm

Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Deze spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm is niet alleen zo gemaakt. Het smaakt ook nog eens erg lekker. Dat was natuurlijk ook wel te verwachten. Want spinazie en zalm is natuurlijk een beproefde combinatie. Bij dit recept deed ik er ook nog wat gebakken oesterzwam bij. Samen met een hardgekookt eitje zorgt dit voor een heerlijk maaltje.

Ik koos bij dit recept voor verse bladspinazie. Deze roerbakte ik in de wok waar ik eerst de oesterzwam in bakte. In de tussentijd bereid je de spaghetti en kook je de eieren. De moot zalm bakte ik in de koekenpan met roomboter en olijfolie. De zalm kruidde ik met Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Meer heeft een goede moot zalm eigenlijk niet nodig.

Lijkt deze spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm je wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer makkelijke recepten met pasta.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. spaghetti
  • 4 eieren
  • 600 gr. bladspinazie
  • 200 gr. oesterzwam
  • 300 gr. zalmfilet
  • roomboter
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet de eieren op het vuur in een pan koud water. Breng het water aan de kook en kook de eieren zeven minuten. Spoel langdurig onder de koude kraan en pel de eieren direct. Bewaar ze in een kommetje water. Zet een wok op laag vuur en laat goed heet worden. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook voor de spaghetti.

Bak de oesterzwam en spinazie

Borstel de oesterzwammen schoon met een groenteborsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje van de oesterzwammen. Vervolgens snijd je de oesterzwammen in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in de wok en bak de oesterzwam op hoog vuur bruin. Kruid met ruim peper en zout en voeg intussen beetje bij beetje de bladspinazie toe. Laat de spinazie volledig slinken en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. Kruid verder naar smaak met peper en zout.

Bereid de zalm

In de tussentijd bak je ook de zalm. Zet een koekenpan op laag vuur en smelt hier een flinke klont roomboter in. Doe er een flinke scheut olijfolie bij. Kruid de zalmfilet met peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg de zalmfilet in de koekenpan en bak een minuut aan op hoog vuur. Draai het vuur nu wat lager en bak de zalm zo'n vijf minuten. Beweeg regelmatig door de pan en draai na vijf minuten om. Bak nog eens vijf minuten en schep steeds wat van het boter- en oliemengsel over de zalm.

Tussendoor bereid je de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer om met wat olijfolie. Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de spinazie en oesterzwam op. Snijd de zalm in stukken en verdeel over de borden. Snijd de gekookte eieren met een eiersnijder in plakjes en leg op de spinazie. Kruid met wat peper en zout en sprenkel er nog wat olijfolie over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm
Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm
Spaghetti met spinazie, oesterzwam en gebakken zalm

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 473 kcal.
  • Vetten 29 gr.
  • Waarvan verzadigd 10 gr.
  • Koolhydraten 19 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 1 gr.
  • Natrium 400 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens