Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino

Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst maakte ik spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino. Een lekkere variant van spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes. Een klassieker die jong en oud lekker vindt maar nog niet op Kookidee stond. Gelukkig is dat vanaf vandaag niet meer het geval.

De gehaktballetjes kruidde ik met Italiaanse kruiden en fijn gehakte knoflook. Dit geeft de balletjes een nog lekkerdere smaak. Voor de tomatensaus gebruikte ik niets anders dan gepelde tomaten uit blik. Heerlijk van smaak en lekker makkelijk. De twee soorten Italiaanse kaas maken het helemaal af.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes vind je hieronder. Maak je liever iets anders dan vind je hier nog meer makkelijke pastarecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. spaghetti
  • 800 gr. grpelde tomaten, uit blik
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gr. champignons
  • 75 gr. rucola
  • paneermeel
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • snufje suiker
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • pecorino
  • verse basilicum

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een mengkom. Voeg naar smaak Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Pel twee teentjes knoflook en hak deze fijn, doe in de mengkom. Breek er een ei boven en voeg een eetlepel paneermeel toe. Kneed het gehakt stevig door elkaar. Voeg net zoveel paneermeel toe tot het gehakt niet meer te vochtig aanvoelt. Kneed er vervolgens gehaktballetjes van. Zelf maakte ik ze ter grootte van een bitterbal, groter of kleiner kan natuurlijk ook. Leg de gehaktballetjes nog even in de koelkast, zo blijven ze mooi rond tijdens het bakken.

Bak de gehaktballetjes

Verhit een ruime hapjespan op laag vuur. Pel intussen de uien en de resterende teen knoflook. Hak de uien en knoflook goed fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur. Snijd intussen de champignons in plakjes en doe bij de knoflook en ui. Zet het vuur wat hoger en schep goed door elkaar. Bak tot de champignons slinken. Kruid tussendoor met ruim peper en wat zout. Stort in een vergiet en laat uitlekken. Doe weer een scheut olijfolie in de hapjespan.

Bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur aan alle kanten dicht. Zet het vuur wat lager en laat de gehaktballetjes ongeveer tien minuten garen. Rol ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Breng ondertussen in een flinke pan een ruime laag water aan de kook.

Maak de tomatensaus en spaghetti

Als de gehaktballetjes gaar zijn voeg je de blikken gepelde tomaten toe aan de hapjespan. Schep alles goed door en voeg dan een snufje suiker, de gebakken champignons, ui en knoflook toe. Laat het geheel zo'n 15 minuten pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Bereid intussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Giet de spaghetti af en roer om met wat vers geraspte pecorino.

Serveren

Verdeel de rucola over vier borden. Rasp hier wat Parmezaanse kaas over. Besprenkel met olijfolie en schep hier de spaghetti over. Doe daar de tomatensaus met gehaktballetjes op. Rasp er vervolgens flink wat Parmezaanse kaas en pecorino overheen. Doe er nog wat verse basilicum en een klein scheutje olijfolie overheen. Je spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino is klaar.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino
Spaghetti met tomatensaus, gehaktballetjes, Parmezaanse kaas en pecorino

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 713 kcal.
  • Vetten 43 gr.
  • Waarvan verzadigd 15 gr.
  • Koolhydraten 32 gr.
  • Waarvan suikers 11 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 45 gr.
  • Zout 2.3 gr.
  • Natrium 920 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens